maandag 29 december 2008

De procedure

Hieronder volgt een uitleg over wat we moeten doen om in Canada te mogen gaan wonen.

11 mei hebben we een aanvraag voor een permanente verblijfsvergunning ingediend, op de naam van Mirjam. In die tijd was het zo als je voldoende punten scoorde en lang genoeg wachtte je uiteindelijk een visum zou krijgen. Helaas is deze procedure met terugwerkende kracht veranderd en komen wij nu niet meer in aanmerking voor een visum. Gelukkig zijn er voor ons nog twee manieren om aan een visum te komen.

Er is voor ons de mogelijkheid om een nieuwe aanvraag te doen omdat Bert met zijn eigen bedrijfje wel op de lijst van gewilde emigranten staat. Of we moeten met een baanaanbod komen. De theorie is dat als je voldoet aan hun eisen dat je binnen zes tot 12 maanden een visum in je bezit moet hebben. Of dat in de praktijk ook zo is valt nog te bezien!

Wat wij gaan doen: we gaan een nieuwe aanvraag doen en dan op Bert zijn naam. Hiervoor moet Bert eerst een engelse taaltest doen, de IELTS. Hier moet hij goede punten op scoren zodat we voldoen aan de eisen die de Canadese overheid heeft gesteld. Daarnaast moeten we informatie gaan verzamelen oa. over onze opleiding, waar we geweest zijn sinds we 18 zijn (ook vakanties ed.) Als we dat allemaal verzameld en vertaald hebben kunnen we ons dossier opsturen naar Canada en dan begint het wachten opnieuw.

We gaan van 23 april tot en met 30 juli naar Canada en we hopen dan een baanaanbod te kunnen bemachtigen. Als we een aanbod hebben (wat goedgekeurd moet worden) gaat de procedure sneller en hopen we eerder in aanmerking te komen voor een visum.

De komende tijd gaan we dus hard aan de slag!! Je moet wat over hebben om je droom waar te maken!