vrijdag 18 juni 2010

De eerste dag in Montreal...

Vandaag (eigenlijk gisteren) zijn we Montreal in gegaan.
Toen we wakker werden regende het, maar al snel klaarde het op en werd het een prachtige en warme dag.
Het appartement heeft een een ideale locatie. Aan het einde van de straat is het metrostation.
Het reizen met de metro was al een hele happening voor de meiden, want ze waren nog niet eerder met de metro geweest.
We hebben kaarten gekocht waardoor we drie dagen onbeperkt met het openbaar vervoer kunnen reizen en de meisjes reizen nog gratis met ons mee. Ideaal!

Het eerste ritje bleek een hobbelige rit, onze wagon hobbelde en schudde enorm, maar dat leverde bij onze Eva alleen maar de slappe lach op.
Ze zat tegen over een meneer met een erg dikke bui en die drilde helemaal mee op alle hobbels en bobbels. Tsja als je het eenmaal ziet is het ook best grappig (en niet alleen voor een 5-jarige)


Eva hield precies bij wanneer we er weer uit moesten en Julia vond het erg leuk om te staan.
Vandaag hebben we het oude Montreal bekeken. Dit viel ons wat tegen. Er stonden mooie gebouwen, maar meer was het ook niet. Er was één leuke straat met wat straatartiesten, maar daar was het nu nog redelijk rustig. Ws. is het komende maand er een stuk drukker en nog gezelliger.

De meiden zochten wat verkoeling in de fonteinen.

We hebben 'La basilique Notre-Dame' bekeken en deze was erg indrukwekkend. Wat een prachtige kerk! Zelfs de meiden waren onder de indruk, maar het hoogtepunt van de dag was toch de metro!

Daarna heerlijk wat rondgewandeld en nog even gekeken bij "cirque de soleil'. Ze hebben hun standplaats in Montreal en hebben een ontzettend grote circustent bij de haven staan. Het leek ons waanzinnig om te gaan kijken, maar de prijzen waren hoog en de kinderen wat te jong om het echt te waarderen. Dus hebben we elkaar beloofd dat we dat zeker gaan doen als we in Canada wonen en de meisjes wat ouder zijn.
Aan het eind van de middag weer moe naar het appartement gegaan. De jetlag is helaas nog niet over. Na het bad en wat eten hadden ze toch genoeg energie om nog even te stoeien, maar toen gingen de lichten uit en was het snel stil.
Ook deze tweede nacht waren de meiden weer erg vroeg wakker. Om 5 uur waren ze klaar voor een nieuwe dag in Montreal.

Gelukkig hebben we een groot bed en pasten beide dames gezellig bij ons in bed, al koos Eva even later weer voor haar eigen bed en zo konden we met een beetje hulp van de ds (we zijn echt niets zonder die dingen hier) het rekken tot 8 uur. Best ok toch?