woensdag 26 oktober 2011

Er was er een jarig...

en dus was het tijd voor een feestje. We hadden gewacht om te kijken of er leuke nieuwe kindjes in Julia's klas zouden komen zodat ze die ook kon uitnodigen. En dat bleek een goede keuze want inmiddels is Julia dikke vriendinnen met Georgia, een nieuw meisje uit haar klas.
En zo kwamen er op zaterdagmiddag 5 kinderen langs voor een bakfeestje. Aan de hand van een brief van mr. Yummie moesten de kinderen allemaal opdrachten uitvoeren om zo tot de 'treasure' te komen.

Schorten en koksmutsen versieren



Stoelendans; wie af is mag zijn kadootjes geven


Wie kan de meeste snoepjes met twee spatels op lepelen



Een echte regenbookcake door de kinderen gemaakt en daarna versierd en opgegeten.


Even op de foto (die kregen ze later mee naar huis, samen met een cookiecutter, het schort, de koksmuts en de zelfgebakken koekjes)


Koekjes bakken en versieren


Verder hebben ze heerlijk met zijn allen op de trampoline gespeeld en hebben we oa. nog snoepjes happen uit water gedaan. Dat kennen ze hier blijkbaar niet en was echt een geweldige hit.

Het was een erg gezellig en geslaagd feestje. Nu iets bedenken voor Eva, die al vroeg of ze misschien een zwemfeest mocht geven (een vriendinnetje had een zwembad afgehuurd), op mijn nee kwam het volgende verzoek; schaatsen dan (een vriendinnetje had een schaatsbaan afgehuurd) eh nee mag ook niet. Dan misschien gaan koken in een restaurant (ook door een vriendinnetje gedaan) en anders dan paardrijden (je raadt het al; ook door een vriendinnetje gedaan). Eva heeft sinds we hier wonen nog geen enkel feestje bij iemand thuis gehad en bij de meeste feestjes wordt of de hele klas uitgenodigd of minstens de helft. Eva was gelukkig enthousiast over Julia's feestje en dus heeft ze nu ook zin in een normaal feestje in ons eigen huis :)