maandag 4 april 2011

Maple Syrup Festival

Zaterdag zijn we naar het Maple Syrup Festival geweest in Elmira. Elmira ligt in een gebied waar veel mennonieten wonen en zij hadden dit ook grotendeels georganiseerd.
De reis naar Elmira was ook prachtig. Mooi heuvelachtige omgeving met onderweg allemaal mennonieten boerderijen en veel paard en wagens. Erg interessant vind ik het altijd!

In Elmira waren allemaal activiteiten te doen en er was vooral veel te eten. Wij wilden heel graag naar de Sugar Bush en dat hebben we dan ook gedaan.

Eerst met de schoolbus naar een boerderij. Voor Bert de eerste keer in een schoolbus.


Daarna met een boerenwagen naar het bos


Zo vangen ze de sappen op. Er wordt ook wel gewerkt met een heel systeem van slangen, dan druppelt het sap dus door de slangen naar een reservoir.



De machine waar de sappen uit de bomen in gaan en waar uiteindelijk de maple syprup uit komt. Je hebt 40 liter sap nodig voor 1 liter maple syrup! Deze machine wordt houtgestookt. Aan de kleur van de maple syrup kunnen ze zien in welk gedeelte van het seizoen ze zitten. Hoe donkerder de syrup hoe verder in het seizoen. De smaak blijft wel hetzelfde.


Er werd ook popcorn gemaakt!


Een overzichtje. In de grote schuur aan de rechterkant staat de machine.


Daarna weer terug met de kar en de bus en nog even in een soort van draaimolen.




We zijn daarna naar Jill en Mark gelopen en daar hebben we gezellig gegeten en eindelijk een dikke buik bewonderd. We missen zoveel dikke buiken in Nederland (er is een echte babyboom ontstaan sinds we weg zijn), dus het was vooral voor de meisjes erg leuk om nu een echte dikke buik te bewonderen. Jill is inmiddels 8 maanden zwanger en Eva heeft de baby zelfs gevoeld :)

Een heerlijke dag. Toen we op de kar zaten zeiden we tegen elkaar; het is net alsof we op vakantie zijn in een ander land. Heerlijk!