maandag 12 december 2011

Sinterklaas!

Het was weer tijd voor Sinterklaas en ook bij ons thuis werd daar volop bij stil gestaan!
Iedere avond keken we trouw het Sinterklaasjournaal. Mooi om te zien hoe verschillend onze meiden zijn. Eva maakte zich behoorlijk zorgen, want de Sint was alleen op de boot, het boek was weg en het paard later ook nog! Julia was heel praktisch. De Pieten waren of al in Canada of ze kwamen in andere boten, het boek had Sinterklaas vast en het paard stond gewoon nog in de wei maar dan iets verder. Ze had er twee van de drie goed, misschien moet ze maar bij Sinterklaas solliciteren!

Er werden zelfs pepernoten gebakken en gretig opgegeten!




De schoenen werden gezet, er werden liedjes gezongen en uitgebreid in het Sinterklaasboek van Charlotte Dematons gekeken. Eva hield zelfs een korte presenatie in de klas over Sinterklaas.


Hier kwam Julia mee aanzetten terwijl ik in bad lag. Helemaal zelf gemaakt en geschreven.

Eva had veel vragen voor Sinterklaas waaronder de vraag of hij ook naar Canada zou komen. Groot was het plezier toen ze een brief terug kreeg met daarin de boodschap dat hij inderdaad zou komen en wel op zondag 4 december. Beide meiden waren door het dolle heen!

Op zondag 4 december reden we dus met zijn allen naar Toronto want daar zou de beste man komen. In een leuk gebouw aan het grote meer waanden we ons in Nederland. Buiten hingen er al vlaggen (pfieuw ze zouden ons vinden!) en binnen klonk sinterklaasmuziek, werd er Nederlands gesproken, waren er Sinterklaasknutsels en lekkere Sinterklaashapjes.
Wat ons opviel (het was ons eerste Nederlandse 'ding')was de grote hoeveelheid blonde kindjes en Bert kon eindelijk weer eens op niveau praten (hoogteniveau wel te verstaan ;) ).
Het was een gezellige middag en ze hadden er een mooi verhaal van gemaakt. Terwijl we zaten te wachten op Sint en zijn Pieten kwam er een ingelast nieuwsbericht binnen. De boot van Sinterklaas had pech en het feest zou ws. niet doorgaan. Veel teleurgestelde gezichtjes natuurlijk.

Gelukkig kwam er na een aantal liedjes zingen weer een nieuwsbericht en dit keer met goed nieuws, want de Sint zou op de politieboot komen!
En ja hoor enkele minuten later kwam hij aan op de politieboot.

Het was een gezellige boel met de Sint (echt een prima man, al was het wel een nepperd volgend Eva) en al die Nederlandse kindjes. Eva had meteen leuk contact met een ander meisje en voor haar was het ook fijn om weer eens lekker Nederlands te kunnen kletsen met een leeftijdsgenootje. Julia genoot van alles.



Tijdens de middag kwamen we nog twee mede-immigranten tegen die we eerder ook in Nederland hadden ontmoet. Erg leuk om ze weer te spreken!
De meiden kregen nog een leuk kadootje en toen was de dag echt voorbij!

Blijkbaar moesten de Pieten van de pepernoten af, want beide meiden kregen hun hele Pietenmuts volgestopt met pepernoten en zo hoefden we onderweg niet meer te stoppen voor avondeten, want de meiden dineerden met pepernoten.