zondag 8 februari 2009

Emigratie-dag!!!

Vandaag was het dan zover, de emigratie-dag in Arnhem. Dat vraagt om enige uitleg natuurlijk! Bert en ik schrijven op een forum waar mensen die naar Canada willen emigreren en mensen die de oversteek al hebben gemaakt elkaar kunnen informeren/ steunen/ helpen. Wij vinden het forum erg informatief en hadden ons dan ook opgegeven om naar deze dag te gaan.

Dus vanmorgen om 11.00 de auto volgeladen met de meiden en het nodige speelgoed en op naar mensen met dezelfde droom. De dag vond plaats op een camping en was prima georganiseerd. Tijdens het welkomstwoord begon het te sneeuwen; hoe symbolisch voor Canada. Alsof het zo moest wezen.

Daarna lekker gekletst met mensen die de aanvraag al hadden gedaan en nog aan het wachten zijn op een visum, maar ook met mensen met het oh zo gewilde visum in hun paspoort en die bezig zijn met hun laatste tijd in Nederland.
De stemming was erg goed, we hebben leuke mensen ontmoet en de meiden hebben zich uitstekend vermaakt!
Er was een zwembad op het terrein en daar hebben we een tijdje gezwommen met wat andere kinderen. De meiden genoten en wij ook. De rest van de middag hebben we ze niet meer gezien, druk aan het spelen met hun nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Aan het eind van de middag nog even lekker gegeten en als prachtige after-party deed de dame van het restaurant even de volumeknop goed vol open en konden Eva, Julia en de andere kinderen (en ouders ;) )gezellig dansen op oa. K3 en kabouter Plop.
Eva was helemaal verdrietig toen we weggingen, ze had het zo leuk gehad.

Nu liggen ze in bed, beide helemaal tevreden. Op de vragen die we Eva iedere avond stellen waren vanavond haar antwoorden: 'wat vond je niet leuk vandaag?' Eva: 'ik vond het niet leuk dat we weg moesten'
'Wat vond je wel leuk vandaag?' Eva:' ik vond het heel leuk dat ik vriendinnetjes voor in Canada heb gemaakt'.
Eva heeft duidelijk geen idee hoe groot Canada is ;)

Wij zijn weer helemaal opgepept terug. Wat een leuke sfeer, wat een leuke mensen en wat leuk om mensen te ontmoeten die dezelfde wens hebben. We hebben wat leuke mensen ontmoet waar we vast contact mee houden.

Een zeer geslaagde dag dus!