zondag 20 februari 2011

En maar even een weekend-update

Alles is rustig hier.

De afgelopen twee weken was Bert vrij en heeft hij hard gewerkt aan het weghalen van de wel erg 60-er jaren effecten in onze woning en dan vooral de open haard. Het klink zo leuk een open haard, maar de locatie was prut en de uitvoering ook. Als we de open haard aan zouden doen zou de rest van het huis niet meer verwarmd worden i.v.m. de thermostaat die in de woonkamer en vlakbij de de open haard hangt. Verder vonden we het een enorm lelijk en lomp ding. Bert is dus bezig geweest om de stenen te verwijderen (helaas kon de hele open haard niet weg) en heeft hem later weer met gipsplaten bekleed. Nu is de open haard verstopt achter de gipsplaten en ziet alles er weer behoorlijk modern uit.

Er moet nu veel geverfd worden in de woonkamer en keuken, dat zullen we zeer binnenkort doen. Dan is de badkamer aan de beurt. Ondertussen zijn we plannen aan het maken voor een aanbouw en misschien een zwembad in de tuin. We zullen zien wat het uiteindelijk gaat worden!

Vrijdag was het prachtig weer, het was maar 6 graden maar het voelde zo lekker warm. Ik heb de ramen en de voordeur open gegooid en genoten van een dagje lente! De sneeuw smolt en we zagen het gras weer door de sneeuw heen. Lekker hoor.
Die avond kwamen John, Kristin en hun twee kinderen bij ons eten. Erg gezellig en wat zijn we toch blij met de basement.
We hebben de kinderen amper gezien, ze vertrokken meteen naar de basement waar ze heerlijk hebben gespeeld.
Ik had een heerlijke taart gemaakt als toetje; een bananoffee taart. Een echte aanrader, helemaal als je het combineert met de zelfgemaakte chocolate chip cookie dough ice cream!
Toen ze weggingen was het weer omgeslagen en was het koud en waaide het enorm hard. Het blijft ons verbazen hoe het weer hier kan omslaan. De volgende dag werden we weer wakker in een witte wereld.

Zaterdag zou Eva een feestje hebben, een zwemfeestje. Helaas werden we 's ochtends al gebeld dat het niet doorging, want iemand had even daarvoor in het zwembad gepoept en nu moest het zwembad schoongemaakt worden en bleef het de hele dag dicht. Ongelovelijk dat zoiets de hele dag zou moeten duren, erg sneu voor Eva's vriendinnetje natuurlijk. Nu is het feestje volgende week zondag.

Eva ging die dag nog wel zwemmen (in een ander zwembad). Vorige week had ze haar zwemsessie in St. Mary's afgesloten en was door naar het volgende niveau, maar wij waren tot de conclusie gekomen dat Eva helemaal niets geleerd had en dat ze zelfs slechter was gaan zwemmen. Ook daar vonden ze dat ze niets voor Eva konden betekenen en dus was ik op zoek gegaan naar een andere plek.
Ik had overleg gepleegd met de coordinator van het zwembad in Stratford en zij dacht dat stroke-correction ws. de beste optie zou zijn, al zou ze dan ook met oudere kinderen zwemmen. Eva wilde het wel proberen en dus gingen we zaterdag naar het zwembad.
Er waren twee meiden van 9 en 11 en die waren ontzettend goed. Ze hebben jaren bij het zwemteam gezwommen en dat vonden ze uiteindelijk te competitief. Deze meiden zwommen gedurende het half uur alleen maar baantjes en hun coach had gedurende het hele half uur alleen maar aandacht voor Eva. Hij had er voor gezorgd dat er een andere lifeguard was die de twee andere meiden instructies gaf en zo had Eva eigenlijk gewoon prive-les en ze vond het gelukkig nog leuk ook!
Eindelijk zag ik Eva weer een fatsoenlijke schoolslag zwemmen (leren ze hier pas als ze veel ouder zijn) en er werd veel aandacht besteed aan de borstcrawl. Eva heeft behoorlijk wat baantjes gezwommen en de coach was erg tevreden. Zo te zien hebben we een goede plek gevonden voor Eva! Na de les haar meteen aangemeld zodat ze volgende week weer kan.

's Avonds hebben we zelf pizza's gemaakt en lekker opgegeten in de woonkamer voor de tv waar we 'mijn vader is de beste' op hebben gekeken. Een heel gezellig en knus avondje!

Vandaag doen we het rustig aan, Bert voelt zich niet geweldig en de meiden vermaken zich al een paar dagen met papieren aankleedpoppen. Vanmiddag zijn we even naar het park gelopen, maar het was me toch koud...
Vanavond verwachten ze 10-15 cm sneeuw, we zitten ineens weer midden in de winter!

Kom maar op met die nieuwe sneeuw, kunnen we weer skieen op heerlijke verse sneeuw! We zijn de winter nog lang niet zat!