woensdag 9 februari 2011

Sneeuwstorm

Het hing al even in de lucht, er werd veel gewaarschuwd en een dag later dan gepland hadden we dan onze eerste sneeuwstorm. Vol verwachting klopte ons hart, maar het viel wat tegen. Een sneeuwstorm word een sneeuwstorm genoemd als er veel sneeuw in korte tijd valt, dus geen storm zoals we in Nederland zijn gewend met veel wind ed.

Dinsdag zou de storm beginnen, vol verwachting steeds naar buiten kijken, maar sneeuwen deed het niet.
Volgens de voorspelling zou het rond middernacht losbarsten en inderdaad toen sneeuwde het.
De volgende ochtend heel nieuwsgierig de gordijnen opengetrokken en we waren behoorlijk teleurgesteld. Er lag wel wat nieuwe sneeuw maar eigenlijk viel het behoorlijk tegen. Wel had de harde wind er voor gezorgd dat er sneeuwduinen lagen. Het was rustig op straat, de meeste mensen hadden een snowday. Bert en de meiden waren al vrij, dus veranderde er voor ons weinig.

En in de ochtend begon het dan toch echt te sneeuwen en zo bleef het flink doorsneeuwen de hele dag. In de middag sneeuwde het heel hard en de oprit die door onze buurman met de snowblower aardig sneeuwvrij was gemaakt lag al weer onder een flinke laag sneeuw.
Er reden amper auto's door ons, normaal gesproken behoorlijk drukke straat, er kwamen geen bussen langs en het enige wat we zagen was sneeuw, sneeuw en nog wat meer sneeuw.
Toen het iets na vieren even gestopt was met sneeuwen besloten we dat Julia best naar zwemles kon, onze auto kan deze sneeuw prima aan. En dus wilde ik de voordeur open doen en toen bleek dat voor de deur er een behoorlijke laag sneeuw lag en we veel moeite moesten doen om hem open te krijgen. Eerst dus maar eens sneeuwruimen. Deze foto's zijn gemaakt in de middag, nadat de buurman eind van de ochtend met de snowblower de oprit had schoongemaakt.




Julia was keurig op tijd voor haar zwemles waar ze dit keer prive-les kreeg. De andere kindjes waren er niet.
De wegen zijn hier nu goed begaanbaar. Er waren veel wegen afgesloten, maar de dag er na allemaal al weer open. We hebben hier nu wel hoge sneeuwbanken, hier zal ik binnenkort wat foto's van maken.
De sneeuwstorm is ons erg meegevallen, maar dit was voor mij vooral veel sneeuw en niet te vergelijken met de sneeuwstormen die ik wel gehad heb toen ik in Mildmay woonde, maar ook nu krijgt Mildmay steeds meer sneeuw dan wij, dus dat zal het verschil wel zijn.
De volgende dag was alles weer normaal. De bussen reden, auto's reden weer door onze straat en de school was gewoon open. Weer een kleine ervaring rijker.