zondag 3 juli 2011

Canada Day!!!

Op 1 juli viert Canada dat ze onafhankelijk zijn geworden. Net als vorige keer hebben we het gezellig gevierd in St. Mary's met Emelie en haar beide meisjes.

Heerlijke picknick in het park. Voor de kinderen was er van alles te doen, oa. een luchtkussen, schminken, heliumballonnen en zwemmen!



De vier meisjes hebben nog een prijs gewonnen als best gekleede team!

Het wachten was natuurlijk op de taart. Een enorme Canadese vlag gemaakt van cupcakes.

Maar voordat iedereen een taartje kreeg moest natuurlijk het volkslied gezongen worden. Het blijft mooi om te zien hoe trots men is op zijn land!



's middags nog even bij de festiviteiten gekeken in Stratford. Thuis kampvuurtje gemaakt en broodjes gebakken boven het vuur.


's Avonds was er weer een optocht van wagens en het hoogtepunt was natuurlijk weer de enorme hoeveelheden snoep die de straat opgegooid werden (geen wonder al die kinderen met overgewicht...). De meiden hebben weer veel snoep opgehaald en wij kunnen de komende maanden de snoepafdeling in de supermarkt weer overslaan.




's Avonds laat was er vuurwerk in Stratford. Er waren ontzettend veel mensen aanwezig en iedereen heel relaxed wachtend op een kleedje of meegenomen stoeltjes. Dit jaar waren we beter voorbereid want nu hadden we zelf ook stoeltjes mee. Eerst nog even luisteren naar een prima live-band (met als afsluiting 'oh Canada') en daarna begon het vuurwerk!
Het was echt een prachtig en groots vuurwerk.
Julia zat op mijn schoot en ineens werd haar lijfje wel erg zwaar. Julia was in slaap gevallen. Onvoorstelbaar want het vuurwerk maakte enorm veel lawaai.
Na het vuurwerk Julia al slapend gedragen richting auto. Toen ze wakker werd was ze er heilig van overtuigd dat ze niet geslapen had (kleinkind van opa Ed!) en dat het vuurwerk echt prachtig was geweest.

Een heerlijke dag in Canada!