woensdag 20 oktober 2010

Schoonmaken, pech en de overdracht...

En toen was het huis zo goed als leeg, maar moest er nog veel gebeuren. De electra moest voor een deel nog gedaan worden, er kwam een schilder voor de laatste schilderdingen en het was vooral vies en stoffig.

De hele dag zijn we druk aan het werk geweest, ik schoonmaken (mijn favoriete hobby... NOT) en Bert met nog van alles monteren ed. Helaas kwamen we er achter dat het laatste pak van het laminaat verkeerd geleverd was en dus kon het laminaat niet afgemaakt worden. Een enorme domper.

Uiteindelijk bleek de klus toch wel erg groot en is Bert blijven slapen in Drachten om nog even wat extra uurtjes te maken. Toen ik vrijdagochtend kwam moest er nog veel gebeuren. Er moest beneden nog gestofzogen en gedweild worden en de garage stond nog vol met zooi. Gelukkig wilde de schilder helpen en stond hij samen met Bert spullen op de aanhanger te gooien en ging hij daarna stofzuigen terwijl ik er met de dweil achter aan ging.
Bert ging zich verkleden en toen de kopers kwamen voor de overdracht was het zo goed als klaar! Het was even zweten, maar dan heb je ook wat!

Daarna naar de notaris en nu zijn we officieel dakloos, nou ja gelukkig hebben we wel een dak boven ons hoofd, maar niets is meer van ons zelf!

Het huis is niet helemaal af gekomen, dus Bert gaat deze week nog even een dagje klussen zodat alles echt klaar is. De planning was ook wel erg strak, het was al bijzonder knap dat Bert dit in deze korte tijd allemaal klaar heeft gekregen! gelukkig hadden de kopers er alle begrip voor en hebben we als aandenken zelfs nog een steen gekregen, een echte Carneool- steen!

's Middags voelden we hoe moe we waren. Het waren best intensieve dagen, al zijn we al die tijd wel behoorlijk ontspannen gebleven. Toch nog even gezellig op verjaardagvisite geweest en het weekend lekker bijgekomen van alle drukte!

Nu zijn de grote klussen klaar en kunnen we ons meer gaan richten op ons leven in Canada. En voor dat nieuwe leven moet veel geregeld worden.
Dat valt niet mee als je geen internet hebt. Gelukkig heeft de Mc. Donalds gratis internet, dus heb ik daar al heel wat tijd doorgebracht.
Inmiddels hebben we nu hier ook internet en dus kan ik nu vanuit Lutjegast van alles regelen. Heel fijn!
We komen weer voor hele nieuwe dingen te staan. Een huis kopen in een ander land gaat weer heel anders dan hier. We zijn echt blij dat we al mensen kennen want daardoor kunnen we ook veel mensen om advies of om hulp vragen en gelukkig is iedereen heel behulpzaam!

Wordt weer vervolgd!!!