dinsdag 18 januari 2011

Julia heeft huiswerk

Julia heeft het best moeilijk in Canada.
Ze geniet van veel dingen, maar Engels praten dat wil ze amper. Ze durft niet. Ze begrijpt gelukkig wel veel, maar soms niet alles en dan kan ze erg dramatisch zijn. Laatst zei ze: mama ik begrijp het niet, ik begrijp niets, ik begrijp de hele wereld niet... (gelukkig valt dat laatste wel wat mee)

De combi met de juf is niet geweldig. Het is een hele lieve juf, maar ze zit nogal bovenop Julia om er vooral voor te zorgen dat ze zich goed voelt. Laat Julia nou erg zelfstandig zijn en het niet leuk vinden als er een juf op haar lip zit. De juf doet erg haar best en Julia heeft beloofd ook in de klas Engels te gaan praten. We zullen zien

Vorige week heeft ze voor het eerst huiswerk meegekregen. Kleuters moeten hier leren lezen en ze maken daar dus al een begin mee met de jongste kleuters. Ze krijgen regels waar ze wat dingetjes moeten opschrijven en bepaalde woorden moeten ze leren herkennen. Bij die woorden staan dan bijv. ook een tekeningetje of een symbool. Julia was erg teleurgesteld in haar huiswerk. Ze had veel meer verwacht.

Maar dit is het resultaat van haar huiswerk



Ze praat Engels en we zijn dus reuzetrots op haar! Ons meisje komt er wel!