vrijdag 7 januari 2011

Sportief bezig!

De meisjes dan ;)

Julia is deze week begonnen met zwemles en ze vond het geweldig! Het scheelde vast dat haar zwemjuf ook Nederlands kan spreken (wat dat toch is met die zwemjuffen... die van Eva spreekt ook al Nederlands en dat is toch echt ergens anders)
Het is niet zwemles zoals in Nederland, het is vooral gericht op dat ze zich kunnen redden in het water. Ze zwemmen in Canada toch vaak nog als hondjes als ze een jaar of zes zijn. Schoolslag is iets wat ze pas leren als ze een jaar of zeven/ acht zijn.

Donderdag begon er een nieuw schaatsseizoen voor de kleintjes (Eva's groep heeft maar één lang seizoen en de kleintjes hebben twee kortere seizoenen). Julia wou het wel proberen, maar als ze het niet een keer mocht proberen dan wilde ze er niet op. Ze weet goed wat ze wel en niet wil ;)
Gelukkig mocht ze het een keer proberen en ze vond het heel erg leuk. Dit keer geen Nederlands sprekende coach dus helemaal super dat ze zich toch wist te redden. Wij waren helemaal verbaasd over hoe goed ze het deed!

Dit filmpje is van het begin van de les, later sprong ze zelfs op haar schaatsen, draaide ze rondjes en ze deed de hele les heel geconcentreerd mee!



Eva is gisteren ook weer begonnen met schaatsen na de vakantie en je ziet haar echt steeds beter worden!
Vandaag naar de heuvel bij ons huis gegaan en daar stond ze voor het eerst op haar snowboard en ze vond het heerlijk!



Julia en opa hebben zich vooral bezig gehouden met de slee. Dat blijft erg leuk!