maandag 31 januari 2011

Rustige week

De afgelopen week hebben we een rustige week gehad. Na de enorme kou van het weekend, bleef het nog even koud.

Maandagochtend zou ik Eva naar school brengen (samen met Julia) en toen we allemaal in de auto zaten, deed hij het niet... Geen geluidje kwam er meer uit. Er zat dus niets anders op dan naar school te lopen in die bizarre kou. Het was nog steeds beneden de - 20 dus ik keek er niet echt naar uit, maar het viel ons erg mee. De meiden lekker in de slee en ik maar trekken. Eva was zelfs nog op tijd op school, de bel was al wel gegaan, maar het Oh Canada was nog niet begonnen :)

's Middags Eva weer opgehaald en verder kon ik weinig doen, dus lekker binnen gebleven met een extra trui aan, want de verwrming kon het niet warm krijgen. Op de terugweg lekker opgewarmd bij Emma en Angela en daarna weer verder naar huis gelopen.

's Avonds heeft Bert samen met de buurman de auto weer aan de praat gekregen, de accu was te leeg. Helaas kwam Bert 's avonds na een rondje rijden terug met de mededeling dat de auto een raar geluid maakte en dat ik er maar niet in moest gaan rijden. Helaas dus nog een dag lopend naar school, gelukkig was het toen al weer een stuk aangenamer.
De temperaturen kunnen hier echt enorm verschillen. Van -23 (of kouder) naar -4 binnen 12 uur!

Eigenlijk was het heel erg lekker om te lopen, al had ik nu wel mijn skibroek aan, maandag was alles warm behalve mijn benen, die waren echt halfbevroren. In de haast om toch nog een beetje op tijd op school te komen, was ik vergeten mijn skibroek aan te trekken en na twee keer ruim een kwartier wandelen in de kou ga je dat erg merken :).

Dinsdag ben ik met Eva's klas mee geweest naar de brandweer. We kregen een rondleiding en we mochten zelfs in de brandweerauto's! Het was grappig om te zien dat de jongens erg enthousiast waren en van alles wilden weten en dat de meisjes op een gegeven moment hun interesse wat verloren.

Woensdag was Bert een dagje vrij en hebben we de auto naar de garage gebracht waar hij even goed bekeken is. Inmiddels was het geluidje weg en was de accu weer prima opgeladen. De conclusie van de garage was dat de auto in prima staat is en dat hij ws. niet wilde starten door de extreme kou en dat het geluid ws. iets van ijs was geweest. Gelukkig maar! Gisteren werd het weer zo koud en hebben we de verwarming maar aangezet in de auto (je stopt ergens een stekker in en dan wordt de accu niet zo koud) en nu start hij ook bij -23 prima (ja zo koud was het hier vandaag weer)

Verder weinig bijzonders gedaan.

Zaterdag kregen we eters. Marina uit Brazilie en Jason uit Stratford kwamen eten. Marina is de uitwisselingsstudent die nu in Stratford woont en Jason gaat komende zomer op uitwisseling en wel naar Nederland!
Een gezellige avond gehad, leuk om een kijkje te nemen in het leven van een uitwisselingsstudent. Het grappige is dat alle weekenden die destijds georganiseerd werden, nog steeds georganiseerd worden. Er is in het programma amper iets veranderd!

Zondag zijn we gaan schaatsen met Kye (vriendinnetje van Eva) en haar vader. Na het schaatsen zijn ze nog een tijd gezellig bij ons gebleven en zo was de zondag zo maar om. (filmpjes gemaakt maar de bluetooth werk even niet mee)
Het is erg leuk om te merken dat we hier al een echt sociaal leven aan het opbouwen zijn. Op de schaatsbaan kwamen we veel bekenden en vrienden tegen die er ook allemaal aan het schaatsen waren met hun kinderen. Erg gezellig!

En nu is het maandag en koud. De auto deed het gelukkig dus wel, maar we blijven vooral binnen. Vanochtend scheen de zon heerlijk en dan is het echt aangenaam buiten!

Voor morgen wordt er een sneeuwstorm verwacht. We wachten af. Morgen moet Bert wel werken, maar als er echt een sneeuwstorm komt zullen de wegen wel afgesloten worden. Woensdag zijn we allemaal vrij en zouden we gaan skieen. We hebben voor de dames een prive-les geboekt maar of dat nu doorgaat moeten we nog even afwachten. Als de wegen slecht zijn annuleren we en gaan we een andere dag!

Tsja het weer, het klinkt allemaal erg koud, maar het went. Het was bijzonder om op te merken dat het maandag met min zoveel amper kouder aanvoelde dan de volgende dag met - 4 en een veel vochtigere lucht. Min twintig met een zonnetje is echt prima weer!
We genieten nog steeds van de sneeuw, hebben erg veel zin in om hier de pistes eens te gaan ontdekken en voor de meiden is alles al heel normaal. Toen de eerste sneeuw viel waren ze helemaal enthousiast, als ik ze nu verteld dat het sneeuwt dan is de enige reactie: oh ok.

Een nieuwe week, we zullen zien wat het ons gaat brengen!