vrijdag 18 maart 2011

Een heerlijke vakantie

Deze week was het vakantie en we hebben genoten. Bert moest werken, maar was wel lekker op tijd thuis steeds.

We hebben de week gevuld met het ski-kamp van Eva. Erg leuk. Iedere middag vertrokken we richting piste, waar we eerst gingen lunchen en dan Eva klaar maakten voor de les. Nadat we Eva hadden afgezet vertrokken Julia en ik naar het balcon om in de zon naar Eva te kijken. Heerlijk!
Het weer was de hele week prachtig, het leek wel lente! Woensdagochtend regende het echter en werd het ski kamp verzet naar de volgende dag. Gelukkig hadden we al een programma voor die dag, want we waren uitgenodigd om op het feestje van Devan te komen. Zij was vier geworden. 's Ochtends nog even kadootjes kopen (ook voor Bert) en daarna 's middags naar het feestje. We hebben het erg gezellig gehad. De kinderen waren heerlijk aan het spelen en daarna zijn we blijven eten. Een erg gezellige dag en voor JUlia helemaal geweldig want nu had ze ook een feestje (na alle feestjes van Eva was dit wel even goed voor haar)
Donderdag was de laatste dag van het ski kamp en veel kinderen kwamen niet. Er waren maar drie kinderen en dus ontstond er een nieuw groepje. Eva vond dat erg leuk, want nu kon ze skiën met een ander meisje! We zagen ze vanaf het balcon al gezellig kletsen steeds. Het was erg warm die dag (ongeveer 10 graden) en dus werd de piste steeds minder (en trager, vooral beneden)en konden ze met veel moeite steeds weer terug bij de skilift komen. Gelukkig hadden ze een leraar die wel raad wist met de tragere piste en zo zagen we ze skiën op de skischoenen (dus zonder ski's) en probeerde Eva zelfs achteruit skiën!
Aan het eind van de les werd duidelijk dat ze na deze dag niet meer zouden open gaan en dat het skiseizoen voor deze pistes afgelopen was. Eva en de andere twee kinderen mochten tijdens de laatste afdaling mee helpen de slalom paaltjes uit de sneeuw te trekken en mee te nemen naar beneden. Erg stoer natuurlijk! Er was nog een klein ongelukje tijdens de les. Eva was uit de stoeltjeslift gevallen. Gelukkig niet van hoog; haar ski was vast komen te zitten in de sneeuw en dus kieperde ze zo uit de lift. Gelukkig was Eva niet onder de indruk (was natuurlijk ook al de tweede keer dat ze (bijna) uit de lift viel ;) ) en stapte vrolijk met een andere dame in de skilift. De leraar en de twee andere kinderen zaten een paar stoeltjes hoger te kijken of alles goed ging met Eva, want de stoeltjeslift was dan wel even gestopt nadat ze eruit was gevallen, maar was al te hoog voor Eva om er bij in te komen.
Het eerste was Eva vroeg na de skiles was of ze volgend jaar weer op ski kamp mocht. Dat zegt genoeg, ze heeft een heerlijke week gehad (met veel spierpijn). 's Avonds hadden de dames schaatsles en kreeg ook Julia een badge. Helemaal trots was ze!

Vandaag kwam Meghan met haar drie kinderen op bezoek en dat was ontzettend gezellig. Ze heeft een meisje van Eva's leeftijd, die in de andere grade 1 zit. We zijn laatst bij hen thuis geweest. Een hele leuke ochtend gehad. Gezellig gekletst terwijl de kinderen zich prima vermaakten met het speelgoed.
's Middags hebben we ons vermaakt door naar Bert te kijken. Bert heeft inmiddels (samen met buurman Corey) twee bomen omgezaagd.
Helaas was de andere buurman erg teleurgesteld en zelfs aardig boos dat we de bomen om gingen zagen. We hadden ze het van te voren gezegd en we begrijpen ook wel dat het jammer is, maar goed de bomen staan ons enorm in de weg als we een uitbouw gaan bouwen en we een zwembad in de tuin nemen.
We hopen maar dat de emoties snel weg gaan bij de buren en we een goede relatie met ze kunnen opbouwen (ze wonen hier nu anderhalve maand en hun vorige huis stond op een verschrikkelijk grote kavel met veel groen; hun huidige tuin heeft vooral beton, een zwembad en een bubbelbad).
Onze tuin kanpt er in ieder geval enorm van op. Er is veel meer licht in de tuin en hij ziet er meteen een stuk ruimer uit.

Morgen is Bert jarig en hebben we eigenlijk geen plannen. Volgend weekend geven we een feestje, dus dit weekend zal het bij een taartje eten en uit eten gaan blijven denk ik.

Fijn weekend allemaal!