maandag 14 maart 2011

Family art

Vandaag was er in 'the gallery of Stratford' een family art activiteit. Dit organiseren ze iedere maand, maar wij waren er nog niet eerder geweest en vandaag zou onze eerste keer worden!
Aangezien we erg dichtbij de gallery wonen en het lekker weer was gingen we er lopend heen. Een heerlijke wandeling met zijn viertjes.
Eenmaal in de gallery bleek het een gezellige drukte en konden ze meteen beginnen met kunst maken!
Ze hadden leuke activiteiten bedacht, zo gingen ze noppenplastic beschilderen en toen dat klaar was legden ze er een wit papier op en zo ontstond er een leuke afdruk. Echt een heel leuk resultaat!
We waren amper binnen toen er twee vriendinnetjes van Eva binnenkwamen met hun moeders en aangezien er net weer ruimte was aan het tafeltje van Eva en Julia konden ze gezellig bij elkaar zitten. Het werd een gezellige middag!
De meiden leefden zich heerlijk uit en wij konden gezellig kletsen.



Zeer geconcentreerd aan het werk



Bert vermaakte zich er ook prima door een raket te maken voor een jongetje
(rectificatie: Bert geeft aan dat het de space shuttle Discovery was, stom Natuurlijk dat ik dat niet meteen gezien heb!!!).

Om drie uur was het afgelopen en zijn we met onze armen vol met 'echte' kunst weer naar huis gelopen.

Verder hadden we het lekker rustig dit weekend. Na het zwemmen van Eva hebben we koekjes en schuimpjes gebakken. 's Middags kwam Wes op visite en dat was erg gezellig.
Zondag hebben we wat gehangen en na de knutselmiddag hebben we een hele lekkere cake gemaakt (walnut crumble coffee cake).

Ik krijg soms wat opmerkingen over alle lekkere dingen die we maken. Bakken en koken zijn mijn nieuwe bezigheden en af en toe wat lekkers op tafel is alleen maar goed, want sinds we hier wonen ben ik bijna zes kilo afgevallen (en voor de mensen die me kennen was dat echt niet nodig).
Het zal wel komen omdat we nu toch gezonder koken (nou ja dat koken doe ik vooral ;)) en we echt heel veel fruit eten. Door in het weekend wat te zondigen geeft dan een mooi evenwicht ;)

Na het eten nog even spelen en toen lekker naar bed waar Julia graag een samenlees boekje wou lezen en dat deed ze echt heel goed. Heerlijk weer zo'n beginnend lezertje. Het hakken en plakken is zo schattig en best lastig voor haar, want in eerste instantie noemt ze de letters in het Engels en dan in het Nederlands. Moet toch best verwarrend zijn!

Morgen heeft Eva twee uur skiles en als Julia zin heeft duik ik met haar de piste op en anders gaan we vooral zitten kijken hoe Eva de stoeltjeslift in gaat zonder een volwassene. Slik loslaten noemen ze dat...

Fijne week allemaal!