maandag 27 april 2009

Daar zijn we weer

Even tijd maken voor een verslagje.

Het is inmiddels maandagochtend en we hebben het heerlijk. Vrijdag hebben we vooral aangelummeld. De meiden hadden last van jet-lag en Eva was niet zo fit. Nog wel even wat boodschapjes gedaan en even naar Glen en Sandra geweest.

's Avonds hebben Hughy en Conny ons mee uit eten genomen maar de pub, waar we veel bekenden tegen kwamen. Erg gezellig!

Zaterdagochtend zijn we naar de speeltuin gereden. Daar hebben de meiden lekker gespeeld en we hebben even gekeken bij het water. Het visseizoen was zaterdag geopend dus het was erg druk met vissers.

Zaterdagmiddag zijn we naar Kincardine gereden, dit is een plaats aan Lake Huron.
Hier hebben Conny en Hughy een zomerhuis. Het is een prachtig groot huis, met een prive-strandje. Toen we er kwamen was het heerlijk weer. De meiden hebben gespeeld op het strand en wij zaten lekker in de zon.

Helaas kwamen er heel snel dikke wolken op ons af en begon het even later te regenen en te onweren. Snel naar binnen en daar gekeken naar het mooie spektakel van het woeste meer, de bliksem en de snel voorbij trekkende wolken. De temperatuur daalde vreselijk snel en 's avonds bij de bbq kon je je adem zien als je uitademde.

Zondag zijn we naar een 'home and gardenshow' gegaan in Kincardine. Dit was erg leuk om te zien. Er stonden allemaal standjes met oa. bouwbedrijven. We moesten wel even wennen, een beurs hier is heel anders dan een beurs in Nederland. De bedrijven stonden er gewoon in de spijkerbroek met een t-shirt en de bezoekers hadden niet echt moeite genomen om er een beetje representatief uit te zien. In de sportkleding, korte broeken etc.
Voor Bert een mooie gelegenheid om met wat bedrijven in contact te komen en aan het eind van de middag had hij twee visitekaartjes van bedrijven waar hij contact mee kan opnemen.
Voor de meiden was er een knutselactiveit en daar hebben ze van genoten. Eva heeft een bloempotje met bloemen gemaakt en Julia een monster. Leuk om te zien hoeveel aandacht er ook op zo'n beurs geschonken wordt aan kinderen.
Overal horen we wat een mooie kindjes we hebben. Op de beurs vroeg een journalist of hij onze meiden mocht gebruiken voor een foto in de krant. Natuurlijk, leuk! Julia wilde niet, maar Eva was door het dolle heen. Zij poseerde geduldig, samen met een ander meisje. Ik ben benieuwd of hij geplaatst gaat worden!
Daarna terug naar Mildmay en daar een rustige avond gehad.

De meiden lijken nu bijna in het ritme te zitten. De afgelopen nachten waren ze steeds op 5.00 wakker en kroop ik maar bij ze in bed om ze nog wat rustig te houden. Twee wakkere meisjes in een bed, staat garant voor veel plezier en dus ook veel lawaai. Vanmorgen was het pas 6.15, dus er is vooruitgang.
Gelukkig zijn Hughy en Connie er ook steeds vroeg uit. Hughy vetrekt vaak al om 6.00 om ergens koffie te gaan drinken (zelfs op zondagochtend en het is dan nog druk ook in het koffiehuis, rare mensen die Canadezen).

Vandaag is het stralend weer. We gaan straks even Walkerton in (ongeveer 20 minuten hier vandaan) en gaan dan lekkere muffins proeven bij Tim Hortons, want dat hoort er natuurlijk bij hier!
Het is verder leuk om te zien hoe Eva lekker aan het engels kletsen is. Ze durft steeds meer en begrijpt ontzettend veel van wat er gezegd wordt. Ook Julia doet al aardig mee, ze begrijpt aardig wat, maar het praten blijft voorlopig bij; goodnight, bye bye en hello.

Zo dat was het voor nu, we hopen dat alles in Nederland ook goed gaat.

Bedankt voor alle leuke berichten in het gastenboek, heel leuk dat er zoveel mensen meelezen en meeleven! Wil je evt. een reactie terug dan moet je even je emailadres erbij zetten, want die kunnen we nu niet zien.