donderdag 30 april 2009

Wat we allemaal gedaan hebben....

Ondanks het verschrikkelijke nieuws rondom de schoonzus van Hughy hebben we ook leuke dingen gedaan deze week.

Maandag zijn we naar de Tim Hortons gereden en hebben de meiden hun eerste gingerbread-mannetje gegeten. Heerlijk vonden ze het!




Verder die dag nog naar een speeltuin in Mildmay geweest.

Dinsdag zijn we naar Hanover gereden en zijn daar gaan winkelen bij de Zellers. Dat is een hele grote winkel waar je echt van alles kunt kopen.

Voor Julia hebben we een leuk Engels boek gekocht en voor Eva prinsessenboekjes, het zijn een soort werkboekjes met sommen.

Eva vindt het de laatste dagen geweldig om te rekenen, dus het kwam mooi uit dat ze zoiets hadden in de Zellers. Verder kozen de dames beide een mooie toverstafje uit en zwaaien ze daar nu al twee dagen mee rondt.

Bert heeft 's middags met Eva de afwasmachine gemaakt bij Janice en toen ze terug kwamen was Julia net wakker. We hebben toen nog wat rondgereden in de omgeving en werden we weer overvallen door de prachtige omgeving hier. Heerlijk wijds, heuvelachtig en mooie blauwe luchten.

De lente is hier nu aan het beginnen, de eerste blaadjes verschijnen langzaam aan de bomen. Het is de afgelopen dagen wat wisselend weer. Het ene moment is het erg warm en het andere moment koelt het ineens heel erg af.

's Avonds gegeten in het hotel en daarna terug gegaan naar Hughy en Conny.

Vandaag onze spullen ingepakt en ze naar Janice gebracht. Daarna in de auto gestapt om naar het zwembad te rijden. Dit zwembad was in Kincardine, zo'n 45 minuten rijden in hier vandaan.
Ook daar viel ons weer op hoe kindvriendelijk en ontspannen alles gaat.

Er stond een aangepaste schoolbus te wachten bij het zwembad en even later kwam de hele schoolklas uit het zwembad inclusief een jongen in een rolstoel. Geweldig! Deze jongen kan gewoon met alles mee doen en daar wordt helemaal geen probleem van gemaakt. De bus is aangepast, het zwembad is aangepast en de jongen hoeft zich niet aan te passen, hij kan overal aan mee doen.

In de arena waar zondag nog de beurs was, lag nu allemaal zand en er waren vier beachvolleybalvelden neergelegd.
In het zwembad hadden de meiden gratis entree en er werd van alles voor ze klaar gezet. Ze mochten met alles spelen en ze genoten dan ook enorm.

Eva mocht zonder bandjes zwemmen van de badjuf en dat vond ze geweldig. Super om te zien hoe vrij ze dan echt is in het water. Ze heeft heel wat afstanden afgelegd in haar eentje. Ze durfde steeds meer; drijven en dan verder zwemmen, onder water zwemmen, rugcrawl. Super gewoon!

Vanmiddag hebben ze een groot deel van de middag gespeeld met de twee buurjongetjes.
Dat was enorme lol want er was oa. een auto die op een accu rijdt. Eva en Julia vonden het heel erg leuk om in deze auto te rijden.

Wij hebben lekker wat staan kletsen met de buren in het heerlijke zonnetje. Wat ik dan wel weer schokkend vind is dat bier hier zo bij de cultuur hoort.

Toen Bert na twee biertjes bedankte vonden ze dat maar vreemd. Wat ik echt schokkend vond was dat het twee jarige kindje gewoon een slok bier kreeg... pfffff. Bert zei al: 'het wordt hier met de paplepel in gegoten'.

Verder vandaag en telefoon gekocht en hopenlijk doet hij het morgen. Voor morgen staat weinig gepland en vrijdag gaan we al weer naar Stratford. Ik ben heel benieuwd naar ons onderkomen voor de komende twee maanden.

Tot slot stond er vandaag in de Toronto Star dat er de komend jaren een enorm tekort ontstaat aan 'technisch' personeel. De helft van de 'skilled trades people' gaat de komende vijf jaar met pensioen. Zou dus moeten lukken de komende vijf jaren om een leuke baan te vinden!