vrijdag 24 april 2009

We zijn er!!!

Het is nu 8.25 Canadese tijd en we hebben net ontbeten dus tijd voor een eerste update vanuit Canada!!!
De vlucht is prima verlopen.
's Ochtends om 5 uur vertrokken en om 7 uur waren we op Schiphol. We hadden online al ingechekt en hoefden alleen onze bagage nog maar kwijt. Er stond een enorme rij en wij mochten de hele rij passeren om onze bagage in te checken. Ideaal!!
Na een ontbijtje afscheid genomen van opa Ed. Voor Eva groot verdriet want ze wilde bij opa blijven.

Lekker op ons gemakje naar de gate gelopen en plaats genomen in het vliegtuig. Helaas duurde het opstijgen nogal lang. Een voetbalteam van ADO Den Haag kwam laat binnen en er bleken twee jongens nog niet aanwezig te zijn. Uiteindelijk bleek dat er problemen waren met het visum van een van die jongens en die mocht niet mee. Dus moest de bagage er uit en konden we met een uur vertraging vertrekken.
Op Heathrow ging het super. We waren gewaarschuwd dat het allemaal vreselijk lang zou duren, maar het ging eigenlijk heel erg snel. Bijna alle mensen in het vliegtuig hadden een vervolgvlucht. maar hun koffers waren doorgelabeld en hoefden dus niet de bagage op te halen.
Wij wel en het was heel rustig bij de bagageband. Daarna een stuk lopen van terminal 1 naar 3 en ook daar ging het heel vlotjes. Omdat we ook voor deze vlucht al online hadden ingeschekt konden we meteen door naar de bagage- drop off.
Toen op naar de strenge controles. Schoenen uit, alle vloeistoffen, make-up, mp-3 spelers en laptop in aparte tasjes en mijn deo werd zelfs even apart genomen om getest te worden. Maar iedereen was zeer vriendelijk en ruim op tijd waren we helemaal ingechekt.
Op ons gemakje lekker wat gegeten en toen een heel eind lopen naar de gate.
Daar hadden we een geweldig uitzicht op vertrekkende vliegtuigen, dus de meiden vermaakten zich prima met vliegtuigen kijken, stickers plakken en Eva met het lezen van het boekje wat ze van school had gekregen.
Op een gegeven moment moesten we de ruimte verlaten en konden we in de ruimte er naast plaats nemen. Daar deed ik mijn ogen even dicht en Bert zat ook niet echt op te letten en toen ik mijn ogen weer opendeed bleek de ruimte naast ons al weer vol te zitten met mensen. Mensen die met onze vlucht mee gingen!!!
Dus snel de spullen gepakt en eenmaal in de ruimte konden we meteen mee komen om als eerste het vliegtuig binnen te gaan. Ideaal dat reizen met kinderen.
Het vliegtuig was echt super. Lekker veel beenruimte en eigen tv-tjes in iedere stoel. De meiden hebben zich goed gehouden tijdens de lange vlucht. Toen we er bijna waren begon Julia te huilen; ze wou niet naar Canada en ze wou er al helemaal niet wonen...
Eenmaal gearriveerd in Canada ging het hele proces door de douane en de koffers ophalen heel vlot en eenmaal buiten kwam de taxi er net aanrijden.
Om 20.30 waren we er dan!! De meiden helemaal kapot en huilerig en die snel in bed gestopt.
Vannacht waren de meiden aan het spoken, uiteindelijk ben ik maar tussen ze in gaan liggen. Vanmorgen werd Eva wakker en moest ze overgeven. Ze ligt nu ziekjes te slapen op de bank. Julia vermaakt zich prima met het speelgoed wat hier in huis is.
Straks gaan we de auto ophalen en wat kleine boodschapjes doen. Het voelt heerlijk om hier te zijn.
De aardbeien liggen al weer in de koelkast voor de meiden, er zijn lekkere dingetjes gekocht, de zon schijnt (het heeft hier gisteren nog gesneeuwd, er ligt helaas niets meer) en er is zelfs groene thee voor mij.
Heerlijk welkom zo!