woensdag 15 april 2009

Nog een week!

Zo even tijd voor een update.

We zijn erg druk om alles goed te regelen voor ons vertrek. De prioriteit ligt dit moment op het netjes achter laten van de tuin. Dus zijn er dakpannen gelegd op het tuinhuis, de voortuin wordt nog even aangelegd en zijn er twee aanhangwagens vol met puin naar de stort gebracht.

Ik ben deze week nog druk met de laatste dingen op het werk. Morgen is de laatste dag en dan ben ik vier maanden vrij. Heerlijk!!

Maar voordat we dus echt kunnen gaan moet er nog veel geregeld worden. De auto's moeten nog voor de apk, automatische betalingen moeten ingevoerd worden en zo gaat de lijst nog wel even door...

Gelukkig is er ook tijd voor leuke dingen. Souvenirs zijn gekocht en filmpjes worden gedownload voor op de laptop en de dag dat we weggaan komt steeds dichterbij.

Ondertussen hebben we natuurlijk druk contact met de vrienden en het gastgezin in Canada. Kari (gastzus) heeft heel lief ons haar huis aangeboden voor de maand juni. Ws. is dit niet nodig, maar wel heel lief aangeboden en dapper van haar; twee kleine kinderen in je huis binnenlaten voor een maand terwijl je er zelf ook woont.

Ook hebben we contact gelegd met de mensen van het luxe huis waar we de eerste week in zouden trekken. Het bleek dat de eigenaar nu in Europa zit en we kregen geen reacties meer van hem. Uiteindelijk kregen we een email van iemand anders en die wilde regelen dat we gewoon konden komen. We hebben toch besloten om het maar niet te doen. We hebben geen afspraken kunnen maken over wie voor wat verantwoordelijk is ed. en we willen later niet voor verassingen komen te staan.
Gelukkig boden Hughy en Conny aan dat we altijd bij hun welkom zijn en dus gaan we daar de eerste week logeren. Heel erg gezellig en ook wel een lekkere rustige start van onze tijd in Canada. Daar worden we lekker verwend en vermaakt :)

Zij hebben Bert ook in contact gebracht met een directeur van een bedrijf die graag wil kennismaken met Bert. Je weet nooit waar zo'n gesprek goed voor is!

De komende dagen zijn we druk met de laatste loodjes, veel opruimen, veel regelen, twee verjaardagen vieren, nog wat bezoekjes afleggen en natuurlijk afscheid nemen. De meiden mogen trakteren op het kinderdagverblijf en op school en Eva zal afscheid moeten nemen van haar vriendinnetjes. Gelukkig hebben ze er erg veel zin in. Eva begint thuis steeds vaker Engels te praten, ik ben benieuwd of ze dat straks in Canada ook gaat doen.

Helaas nog geen bericht uit Canada dat onze aanvraag is aangekomen, maar inmiddels zijn we er al gewend aangeraakt dat Canada niet het snelste land is. We wachten rustig af en afwachten in Canada is helemaal niet erg!