vrijdag 26 juni 2009

Eva

Eva heeft deze week veel meegemaakt!
Op school mocht Eva de Canadese vlag zwaaien tijden het "O Canada", het Canadese volkslied. Deze wordt iedere ochtend gespeeld voordat de lessen beginnen. Eva was ontzettend trots.

Verder heeft Eva 'water-day' gehad op school. Dit was een ochtend vol met water plezier. Lekker in zwembadjes en waterijsjes eten.

Vandaag had Eva haar laatste zwemles en ze heeft het heel goed gedaan. Zo goed zelfs dat ze naar een volgende groep mag. Ze was een glider en mag nu naar de divers.
Deze lessen zijn niet te vergelijken met zwemles in Nederland. Het gaat hier meer om het watervrij worden/ blijven en alvast wat vaardigheden eigen maken. Echt zwemles begint hier pas als ze zes zijn.
Maar Eva heeft toch aardig wat geleerd de afgelopen tijd. Ze kan drijven zonder hulpmiddelen (buik en rug), ringen opduiken en ze kan al een aardig stukje zelf zonder hulpmiddelen zwemmen. Niet echt een slag, meer op de hondjes manier.
De juf schreef het volgende op haar 'reportcard': 'Great work this session Eva! You are an amazing swimmer. You follow instructions very well. Keep up the good work. Have a great summer and I hope to see you soon. It was a pleasure teaching you. Good luck in Divers!'

Verder vindt Eva het momenteel heerlijk om te lezen. Binnen no-time had ze haar boek uit. Gelukkig is het andere boek die we mee hebben genomen nog dikker en van een hoger niveau dus ze heeft nog even. Wij vinden het heerlijk om haar te zien lezen. Als ze 's ochtends wakker wordt gaat ze lezen in bed en ze leest ook graag voordat ze naar bed gaat. Ons voorlezen vindt ze ook erg leuk.