vrijdag 5 juni 2009

Marine Land!

De volgende dag zijn we 's ochtends naar Marine Land vertrokken, dit ligt ongeveer 5 minuutjes van de watervallen af. Marine Land is een soort combinatie van het Dolfinarium en een pretpark.

We hebben eerst een show bekeken met dolfijnen en zijn daarna doorgegaan naar de show van de 'killer whales'. Vol spanning stonden we te wachten en werd ons steeds verteld dat we in de 'splash- zone' stonden en dat we dus nat konden worden. Het was een prachtige dag, dus de meiden wilden graag nat worden.

Gehuld in hun regenjasjes stonden ze vol spanning te wachten op de show. Helaas wilden de 'killer- whales' niet mee werken en stopte de show na 5 minuutjes. Geen spectaculaire dingen gezien en al helemaal niet nat geworden! Gelukkig waren er later op de dag weer nieuwe shows, dus een nieuwe kans om nat te worden!

Daarna hebben we kennisgemaakt met de 'beluga's'. Wat een geweldig leuke beesten zeg! Ze hebben ontzettend leuke koppies en zijn heel nieuwsgierig en speels. Eén beluga die aan het rond zwemmen was kwam steeds heel dichtbij, keek je aan, dook wat onder water en kwam weer boven en spoot ons nat. Ik kon geen genoeg krijgen van deze beesten. Zo vriendelijk en leuk!

Daarna door het park heen gelopen en oa. beren gezien, een visvijver en heel veel herten. Daarna weer naar de 'killer- whale splash show'. Wederom werd ons verteld dat we in de 'wet-zone' stonden en op onze vraag hoe nat we konden worden werd ons verteld dat we helemaal nat zouden kunnen worden. De meiden vonden dat geen enkel probleem want ze hadden toch hun regenjasjes aan. Eenmaal tijdens de show, begon Eva wat te piepen dat ze nat wilde worden, want andere mensen die op een andere plek stonden waren al wel wat nat geworden.... Nou dat heeft ze geweten! Als allerlaatste waren wij aan de beurt en we kregen de volle laag. Drijfnat werden we net niet, maar wel behoorlijk. En de meiden natuurlijk brullen, want dat was natuurlijk niet de bedoeling. Bert en ik konden alleen maar lachen en snel naar de zon lopen om weer droog te worden.

Eenmaal wat bijgekomen hebben we de andere atracties bekeken en bleken Eva en Julia wel van snelheid te houden. En dus werden er ritjes gemaakt in de achtbaan, het reuzenrad, raketjes, bootjes ed. Ze hadden ontzettende lol en wij moesten af en toe even bij komen van het duizelige en misselijke gevoel dat we kregen van alle atracties!

Tot slot nog bij de walrus langs geweest en dat was de grote hit. Het beest vond Eva erg interessant want hij volgde haar overal en als ze haar hand op het glas legde dan kwam hij er meteen aan. Heel erg leuk en zo kregen we een goede kans om hem van heel dichtbij te bekijken!



Al met al een hele geslaagde leuke en natte dag!