woensdag 17 juni 2009

Naar school!

Vandaag was het dan eindelijk zover, Eva mocht naar school. Het was maar een uurtje en dat was een behoorlijke teleurstelling in eerste instantie voor Eva, maar ze had er wel heel veel zin in.
Om 10.50 moesten we er zijn en dus 10 minuutjes eerder in de auto gestapt. Prachtig om dat enthousiaste maar ook gespannen gezichtje te zien.
Op school kennis gemaakt met Mrs. Ford, de juf. Even een rondleiding gekregen door de klas en toen kwamen de kinderen binnen (die waren even buiten aan het spelen).
Alle kinderen gingen op het vloerkleed in een kring zitten en Eva werd voorgesteld. Eva ging meteen in de kring zitten en keek met grote ogen alles aan. Alle kindjes stelden zich voor en daarna was het 'snack-time'. We hadden niets voor Eva meegenomen, maar gelukkig had de juf daar rekening mee gehouden en dus mocht Eva iets uitzoeken.
Toen hebben we afscheid genomen en Eva vond het prima. Ze ging gezellig met een paar andere meisjes aan een tafel zitten om haar 'snack' op te eten.
Toen we haar weer kwamen halen zat ze op een kleed met nog wat meisjes te puzzelen. Ze rende meteen naar ons toe, ze was toch wel blij om ons weer te zien, want het was natuurlijk best wel spannend. Alleen in een klas met kinderen die je niet kent en die allemaal Engels spreken. De juf vertelde dat ze het heel goed had gedaan. Er waren wat meisjes geweest die haar wat Engels hadden willen leren en Eva had vooral alles geobserveerd.
En toen de verassing voor Eva (en voor ons): morgen mag ze weer komen en dan mag ze iets langer komen. Eva was helemaal enthousiast. Ze wilde gelijk wat meisjes vragen om te komen spelen bij ons.
Later op de middag langs de supermarkt gereden om wat snacks te kopen. Eva had veel kinderen chocolate chip cookies zien eten, maar dat vonden wij een wat minder idee. Gelukkig ging ze ook akkoord met druiven en met fruitrepen. Een heerlijke gezonde snack!

Vanmiddag nog naar het park gegaan, waar Eva meteen een meisje zag uit haar klas. Ze zocht echt het contact op, leuuk om te zien! In he park heerlijk in de schaduw gezeten, want de temperatuur komt hier boven de 30 graden uit.

Vanavond had Eva zwemles.
De afgelopen weken had ze ook zwemles maar dat kon je niet echt zwemles noemen, in Canada leren ze pas vanaf 6 jaar zwemmen en veel kinderen van een jaar of 9 kunnen nog steeds slecht zwemmen. Het was bij Eva vooral wat spelletjes in het water, meer goed voor haar Engels dan voor het zwemmen.
Nu heeft ze echter prive-les, er zijn blijkbaar geen andere kindjes van haar leeftijd die nu zwemles hebben, en dat scheelt veel. Eva krijgt nu dus een half uur alle aandacht van een hele leuke lieve zwemjuf en dat gaat goed.
Eva 'duikt' nu ringen op van de bodem, duikt het water in en leert vooral de basisprincipes van de rugcrawl en de borstcrawl. De schoolslag leren ze hier niet.

Voor Eva dus een lekker gevuld dagje. Gisteren zei ze tegen ons: 'fijn dat ik zoveel te doen heb, dan hebben jullie tenminste ook wat te doen morgen'

De meiden hebben goed door dat we hier een erg druk en hectisch bestaan hebben!