zondag 26 juli 2009

The Blue Jays!

Vrijdag aan het eind van de middag was het dan zo ver. We gingen naar het Rogers Centre (ook wel Skydome) om een Blue Jays wedstrijd te zien. The Blye Jays zijn een baseballteam uit Toronto en ze speelden die avond tegen de Boston Red Sox, een grote wedstrijd.


Voor de wedstrijd moesten we 50-50 tickets proberen te verkopen. 50% van de verkoop van de loten gaat naar de winnaar en 50% gaat naar oa. de Blue Jays foundation die veel dingen doen voor kansarme kinderen.


Bert en ik mochten op de hoogste etage onze loten proberen te verslijten. Het was erg leuk om te doen, de meiden vonden het ook erg leuk en hielpen goed mee door steeds: fifty-fifty te roepen.


Het duurde echter wel erg lang en toen de wedstrijd begon moesten we nog doorgaan tot de derde inning. Toen vonden de meiden het niet leuk meer, ze wilden de wedstrijd zien en wel meteen.


Ik had het ook wel wat gehad, gelukkig gingen de innings redelijk snel voorbij en konden we naar beneden om ons geld en de overgebleven tickets in te leveren. We kregen de toegangskaarten en konden toen de wedstrijd gaan bekijken. We hadden kaartjes voor helemaal bovenin, maar er waren nog wat plaatsen vlakbij het veld vrij en daar zijn we gaan zitten.
Eva en Julia in een nog bijna lege Skydome.

Bert in zijn 'verkoop-tenu' in een nog lege hal.


Een wedstrijd zelf is redelijk saai en langzaam, maar er is wel van alles te zien. Leuke muziek tussen de innings, een mascotte etc. De meiden vonden het erg leuk en ook wij hebben genoten van de gezellige sfeer. Het verkopen van de tickets zullen we niet zo snel meer doen denk ik.




's Avonds laat na de wedstrijd nog even bij de CN-tower gekeken, die staat naast de Skydome. Helaas was de skydome dicht die avond, anders hadden we de CN-tower ook tijdens de wedstrijd kunnen zien. De meiden vonden het maar indrukwekkend en erg mooi, zo'n hoge toren met mooie kleurtjes die steeds weer veranderen!

Daarna snel terug naar het hotel want de volgende ochtend stond de dierentuin op het programma!