zaterdag 4 juli 2009

Happy Canada Day!!!!

Woensdag was het Canada Day, een nationale feestdag. In Goderich begonnen de festiviteiten op het strand de avond ervoor met een prachtig vuurwerk.
Natuurlijk zijn we daar naar toe gegaan en we hebben genoten.
Het was er erg gezellig, iedereen kwam met de hele familie en nestelden zich heerlijk op het strand. Ze hadden stoelen mee, lekkere dekens om niet koud te worden en wat te eten en te drinken. Een echt familie-uitje.

We hebben genoten van het mooie vuurwerk en omdat het boven het meer werd afgestoken hadden we een prachtig uitzicht, geen gebouwen ervoor, alleen maar een mooi strand en water.

Woensdag was het dan zover. Canada Day! Voor ons allemaal de eerste keer en dus was het heel erg leuk dat we uitgenodigd waren om het met Emelie en haar vrienden mee te vieren. Emelie hebben we vorig jaar kort ontmoet en zij geeft les op de school waar Eva heen is geweest.
De opdracht was om rood en witte kleding aan te trekken want er was een wedstrijd. We hadden erg ons best gedaan en dat werd beloond. We wonnen de prijs voor best gekleede familie! Natuurlijk werd er daarna ook nog even aandacht besteed aan het feit dat we uit Nederland kwamen en moest er nog een foto genomen worden voor in de krant. Verder werd er natuurlijk het volkslied gezongen (zelfs Bert kent hem nu al) en daarna werd de taart op het veld gedragen, prachtig in de vorm van de vlag! Heerlijk cakeje gegeten en de kinderen hebben leuk gespeeld, oa. op het springkussen en in het museum waarin een oud klaslokaal was gebouwd.

Dit is de foto voor in de krant!

Daarna gegeten bij Emelie en 's avonds naar de optocht van Stratford. Het was weer een echt familie-uitje. Hele gezinnen verzamelden zich rond de straat waar de parade zou plaats vinden en het was een gezellig samen zijn. Eva en Julia vonden het prachtig, vooral als er met snoep gegooid werd!

Na de optocht naar huis gereden. We kunnen weer terug kijken op een hele geslaagde dag!