maandag 13 juli 2009

Een middag op de race-track!

Vanmiddag hebben we de middag doorgebracht op de race-track in Clinton, zo'n 20 minuutjes van Goderich.

Er waren paardenraces en het was kindermiddag op de track. Het werd een enorm geslaagde middag! Er was schminken, cake versieren, een springkussen, treintje, een goochelshow, ballonnen en paarden!
De paardenraces waren voor ons allemaal een nieuwe ervaring. Het was leuk om een keer mee te maken, er werd behoorlijk wat geld ingezet, maar het was vooral voor de meeste mensen een ontspannen middagje. We hadden gedacht dat de meeste jockeys van die lichtgewicht mannetjes zouden zijn, maar daar hebben we er maar een paar van gezien. Er waren er ook een behoorlijk aantal met een aardig buikje tot onze verrassing. De paarden leken er geen moeite mee te hebben, die renden ontzettend hard.
Emelie en haar man en kinderen waren er ook even.

Toen de middag bijna afgelopen was kregen de meiden de kans om de mascottes te bewonderen van de racetrack. Eva was helemaal enthousiast, Julia bekeek alles net iets meer van een afstandje. De meiden hadden geluk want ze kregen een knuffelmuis en een kleurboek mee naar huis.





Toen we richting uitgang liepen kwam er een vrouw op ons afgelopen. Zij herkende mij van mijn Rotaryspeech in Mildmay en we hadden toen gepraat. Zij hadden drie paarden die aan het racen waren en vroegen of we nog even bij hem kwamen zitten.

Al snel werden we uitgenodigd voor een basebalwedstrijd in Toronto vrijdag. Het is een grote wedstrijd van de Blue Jays. Ze gaan daar bijna iedere wedstrijd heen om voor het goede doel van de Blue Jays kaarten te verkopen. We gaan dus wat eerder heen en kunnen dan een echte Blue Jays wedstrijd zien. Aangezien het nogal een eind rijden is, denken we er nu over om er een weekend Toronto van te maken.

Helaas is er in Toronto al sinds 22 juni een enorme grote staking, waardoor er oa. geen vuilnis opgehaald wordt, de zwembaden dicht zijn, het superleuke Toronto Island niet te bereiken is, maar ws. wel de dierentuin open is. We kijken nog even wat we gaan doen.
Het blijft bizar dat we steeds 'bekenden' tegen komen, wel heel erg leuk.