maandag 18 mei 2009

Daar zijn we weer!

Het heeft even wat langer geduurd, maar dan toch een nieuwe update van ons!

Dinsdag was het heerlijk weer en hebben we een groot deel van de ochtend in het park gezeten. De meiden kunnen daar heerlijk spelen in een leuke speeltuin en wij hbben genoten van de warme zon. Nadat we daar gepicknickt hadden, zijn we nog even langs het early learning center geweest en konden de meiden daar ook hun gang gaan. 's Avonds heerlijke aardbeien op brood gegeten in de tuin.

Woensdag zijn Bert en Eva naar de kapper geweest. Hier vlakbij zit een kappersschool en voor 5 dollar werden ze geknipt. Eva had geluk want er was een Nederlands meisje die haar knipte. Ze vond het erg grappig dat ze gewoon Nederlands kon kletsen. 's Middags hebben we gezwommen en dat was heerlijk.

Donderdag zijn we naar St. Jacobs geweest. Dit is plaats waar een grote markt is twee keer per week en waar vooral de Menonieten hun waar verkopen. Menonieten zijn mensen die een bepaald geloof aanhangen en niets van de moderne wereld willen weten. De vrouwen zijn gekleed in een degelijke jurk en een soort kapje op hun hoofd. De mannen dragen zwarte kleding, een hoed en velen hebben lange baarden. Ze zijn er in vele gradaties te vinden, maar de 'strenge' menonieten vervoeren zich met paard en wagen en maken geen gebruik van electriciteit. Er is een grote gemeenschap rondom het dorp waar ik gewoond heb, maar het blijft altijd boeiend om te zien.
Er waren op deze markt dus veel mensen die met paard en wagen hun waar probeerden te verkopen.
We hebben ons prima vermaakt met alle marktstandjes (binnen en buiten) en zijn daarna verder gelopen naar de outlet winkels even verderop.

Donderdagavond had Eva zwemles en dit ging heel erg goed. Ze begreep bijna alles en durfde alles mee te doen. Grappig om te zien dat er geen schoolslag en rugslag aangeleerd wordt.

Vrijdag moest Bert weer naar Cambridge om zijn baanaanbod verder af te handelen. Julia, Eva en ik gingen mee en we hebben in de tussentijd even gewinkeld. Prachtige grote winkels en allemaal outlet-winkels dus goedkoop geshopt! Met Bert zijn bespreking was alles goed gegaan, volgende week wordt alles afgehandeld en kan het gefaxt worden!
Daarna 's middags in een park gepicknickt en hebben de meiden weer lekker gespeeld in een speeltuin.

Zaterdag heb ik eerst met Julia gezwommen en hebben Bert en Eva boodschappen gedaan. Daarna snel wat gegeten en op naar de bbq. Daar schijf ik in een later bericht wat meer over.