zondag 3 mei 2009

Spelen met andere kinderen

Vooral Eva heeft veel behoefte om met andere kinderen te spelen. Ze mist school best wel wat en heeft het veel over haar vriendinnetjes in Nederland.
Vanmorgen zijn we dan ook naar het 'early learning center' gegaan in Stratford. Dit is een door de overheid gefinancieerde organisatie die allerhande activiteiten organiseert voor ouders en kinderen. Vanmorgen was er een 'play and learn' inloopochtend.
De meiden vonden het erg leuk. Er was van alles te doen. Er stonden knutselactiviteiten klaar, er waren verkleedkleren, boeken, een zandtafel etc.
Wij hebben gezellig zitten kletsen met de medewerker en de meiden hebben heerlijk gespeeld. Vandaag was het erg rustig, maar door de week komen er vaak tussen de twintig en dertig kinderen met ouders. Deze week hebben ze oa. als activiteiten; koken met kinderen, dansen en een high-tea voor moederdag.
Deze activiteiten zijn allemaal gratis. Voor ouders zijn er ook informatie-avonden over voeding, school ed. Verder kun je er boeken lenen, kun je dingen laten lamineren, hebben ze hele knutselpakketten klaar liggen en er wordt iedere week met een ander thema gewerkt. Deze activiteiten zijn voor kinderen tot 6 jaar.

Wij zijn hier erg enthousiast over. Er wordt zo geinvesteerd in kinderen en het ziet er allemaal erg professioneel, maar vooral erg gezellig uit.
Ik denk dat we hier veel te vinden zullen zijn. Een ideale manier om mensen te ontmoeten en voor de meiden om lekker te spelen en hun Engels te oefenen!