zondag 3 mei 2009

De eerste indruk van Stratford

Vandaag wat rondgereden door Stratford en het blijkt dat we het stadje het afgelopen jaar niet geïdealiseerd hebben. Zo van wat we vandaag gezien hebben vinden we het hier nog steeds erg mooi en gemoedelijk.
Vorig jaar hadden we de 'shopping-mall' niet gezien, maar deze hebben we vandaag wel ontdekt. Echt een enorm pluspunt.
Een 'shopping-mall' is een groot winkelcentrum met daarbinnen in allemaal kleine winkels. Er was van alles; leuke kledingwinkels, sportzaak, makelaar, boekenwinkel etc. Eigenlijk alles wat je nodig hebt, want daar omheen zitten ook nog de grote zaken als Zellers ed. Dit winkelcentrum zit aan de buitenkant van Stratford en in Stratford zelf zitten ook nog allemaal leuke winkeltjes.

Verder zijn we door wat mooie straten gereden met prachtige huizen (helaas wel kostbare huizen).
Ook hebben we boodschappen gedaan, want het echte leven begint hier. Er zal toch echt gekookt moeten worden! We hebben een enorme grote supermarkt gevonden en daar onze kar volgeladen. Er was van alles te verkrijgen, helaas geen hagelslag gezien. Wel alles in enorme pakken. Als we hier gaan wonen mogen we wel een huis met een grote keuken kopen met veel opbergruimte.
Waar we niet aangedacht hadden dat alles ook weer in de auto moest passen. We hebben amper bagageruimte in de auto en dus was het passen en meten, maar alles is veilig thuis gekomen.

Het is wel begrijpelijk dat mensen hier dik(ker) zijn. Als je kijkt wat een pak yoghurt kost en wat een heerlijke chocoladetaart of een bak lekkere ijs kost, dan is yoghurt echt duur. Maar goed wij gaan toch maar voor het gezonde, al hebben we wel twee pakken zelf-bak taart ingeladen. We moeten natuurlijk wel veel proeven!

Het valt wel op dat de mensen hier er verzorgder en wat hipper bij lopen dan in de omgeving van Mildmay. Verder is het heel gemoedelijk, mensen groeten je als je ergens loopt en hebben allemaal tijd voor een praatje.