zondag 10 mei 2009

Vrienden...

Vandaag was het een drukke dag, vooral op sociaal gebied.
Vanmorgen eerst naar de farmers market in Stratford gegaan. Dit is een lokale markt in een enorme hal. Niet echt indrukwekkend, veel mennonieten verkopen hun broden, maple syrup en taarten en veel boeren die hun verbouwde groenten verkopen. Tijdens ons bezoek betrok het ineens heel erg en begon het enorm te hagelen. Echt enorme hagelstenen gezien. Gelukkig klaarde het even later weer op en scheen de zon weer.

Goed dan even terug naar het onderwerp van dit bericht; vrienden.
Gisteren ontzettend leuk geskyped met Peter en Elfie. Super dat zoiets bestaat, de wereld is dan echt klein!!
Wes kwam vandaag even aanwippen op zijn weg naar Kitchener. Voor de mensen die Wes niet kennen; Wes is een vriend van mij sinds highschool en wij rijden nu in zijn auto en hij zal straks een maand in ons huis verblijven en wij in zijn huis en het is echt een schat van een jongen. Het was heel erg fijn om hem weer te zien, het voelde meteen weer goed en niet onwennig.

Vanavond hadden we een afspraak met een gezin met vier dochters. We hadden ze kort ontmoet toen we vorige week uit eten waren en nu waren we uitgenodigd om bij ze te komen eten.
Ze wonen in een prachtig groot oud huis, met een zwembad in de tuin (helaas was het nu te koud), met een heerlijke sfeer. Er wordt echt geleefd in dat huis.
De meiden moesten even wennen maar na een tijdje hadden ze de grootste lol met de andere meiden op de zolder. De zolder is een enorme speelruimte met ontzettend veel speelgoed. Genoeg te doen dus.
Met Kirsten en Sean klikte het heel goed. We hebben de hele avond gezellig zitten te kletsen en natuurlijk gegeten.
Ze waren heel enthousiast over onze plannen en Kirsten zal me wat namen geven waar ik contact mee op kan nemen voor evt. een baan in de toekomst. Zij kent veel mensen aangezien zij kinderarts is.
Sean is een huisarts, maar werkt ook in het ziekenhuis.
Ik vermoed dat we nog wel vaker met ze zullen afspreken, het was echt heel erg gezellig.
Wel vreemd, we hebben echt het idee dat we hier al van alles aan het opbouwen zijn, terwijl we nog helemaal niet weten of we ooit ook echt in Canada terecht zullen komen. Het voelt gewoon allemaal zo ontzettend goed en we voelen ons hier beide erg thuis.
We zullen zien wat de toekomst ons brengt.
Vrienden, waar dan ook, zijn altijd mooi meegenomen!!