dinsdag 5 mei 2009

Een eerste sollicitatiegesprek en wat andere zaken geregeld.

Vandaag was het dan zover, Bert had zijn eerste gesprek.
Het was een gesprek bij California Closets, ongeveer 50 minuten van Stratford vandaan, waar ze oa. inloopkasten maken en plaatsen.
Het gesprek is heel goed verlopen en ze waren erg geinteresseerd in Bert.

Ws. had Bert meteen kunnen beginnen als we al een werkvergunning hadden gehad. Helaas is dat niet het geval, maar ze willen wel kijken of ze Bert willen helpen om onze procedure te verspoedigen door evt. een aeo aan te vragen.

Een aeo is een intentieverklaring dat ze Bert, als Bert een visum krijgt, aan willen nemen. Het is dus een aanvulling op onze al lopende aanvraag en het kan het proces verspoedigen.
Bert stuurt deze week de papieren naar ze op, zodat ze dit rustig kunnen bekijken.

In ieder geval wel een heel goed resultaat voor een eerste gesprek! Al zou het nu niet wat worden, wellicht in de toekomst wel.

Volgende week heeft Bert een gesprek bij een ander bedrijf. Spannend!

Vannmiddag zijn we Stratford ingegaan en hebben we Eva en Julia lid gemaakt van de YMCA. Ze kunnen deze week al beginnen met zwemles, Eva op donderdagavond en Julia mag met één van ons op zaterdagochtend zwemmen. Met het lidmaatschap mogen ze altijd gratis zwemmen en ook mee doen met andere activiteiten en dat voor maar 20 dollar per maand!

Verder zijn we naar de toeristeninfo geweest en daar veel folders mee genomen.
De meiden kregen een prachtige zwanenmuts en liepen hier trots mee door de hoofdstraat.

Verder zijn we nog naar een afdeling geweest waar we een pakket hebben opgehaald voor mensen die in Stratford komen wonen. Nu is dat bij ons natuurlijk nog verre van zeker, maar dat was geen probleem. Het blijkt een map te zijn met allerhande informatie over Stratford en omgeving.

Daar kon je ook informatie inwinnen voor als je een bedrijf wilt starten. Het wordt hier erg gestimuleerd om voor jezelf te beginnen, dus Bert was daar erg positief over.

Vanmorgen toen Bert op gesprek was hebben Eva, Julia en ik een lekkere chocoladetaart gemaakt.
<



Het was weer een gezellige en geslaagde dag!