donderdag 21 mei 2009

De BBQ in Goderich

Zaterdag waren we uitgenodigd voor een bbq in Goderich. We kenden de mensen niet, maar Julie vierde haar verjaardag en vond het erg leuk als wij ook zouden komen. Eerst 's middags naar Wes en vanuit daar samen met hem en zijn vriendin naar de bbq.
Het was er erg gezellig. Veel leuke mensen ontmoet en veel telefoonnummers gekregen voor als we straks een maand in Goderich zitten. Het klikte goed met de vrienden van Wes en dus zullen er nog wat afspraken gepland worden.
Bert is al uitgenodigd om mee te doen met hun volleybalteam.
's Middags was er voor de kinderen worstjes braden boven het vuur. Eva en Julia vonden het erg leuk om te doen en ze worden al echte vlees-eters hier. Ze weten inmiddels precies hoe het hoort en ze smullen er enorm van.

Voor ons was er een bbq, met wat soorten vlees, en heel veel salades. Iedereen had wat meegenomen en daardoor waren er dus veel verschillende salades. Erg lekker!
Na de bbq was er de treasurehunt (schatzoeken). Eva en Julia hobbelden er vrolijk achteraan, al ging het Engels echt te snel voor ze. Maar ze hadden dikke lol met de andere kinderen en waren helemaal blij met hun kleine kadootjes. Er zaten overal hints verstopt en die moesten ze zoeken. Op ieder papier stond de volgende hint en op de achterkant een letter. Alle letters samen vormden een zin met de plek waar de schat te vinden was.

Ontzettend leuk dat ze dit hadden georganiseerd! Canada is in onze ogen een ontzettend kindvriendelijk land.
We gingen pas laat weg en zijn nog even richting strand gereden en hebben daar nog even van de ondergaande zon genoten.

Het was een erg geslaagde dag. Leuk om zo spontaan uitgenodigd te worden en heel goed voor het contacten leggen met mensen van onze leeftijd. Er was zelfs iemand die binnen de childrens aid werkt en graag mijn cv wil geven aan de betreffende personen. Nu nog een Canadees cv schrijven....