donderdag 7 mei 2009

De afgelopen dagen...

hebben we niet heel veel gedaan. Gewoon lekker rondgehangen in Stratford. De ochtenden zijn we naar het early learning center gegaan. Dinsdag was daar een gewone inloop om te spelen en om 11.00 was het tijd om te dansen. Eva vond het heerlijk en kwam helemaal los.
Dinsdagmiddag hebben we doorgebracht in de tuin, want het was heerlijk weer. Op een gegeven moment kwam er een jongen naar Eva en hij wilde met haar spelen. Jack is zes en ze hebben de hele middag samen gespeeld. Heel leuk om te zien hoe hij maar bleef kletsen en hoe Eva hem bleef volgen. Uiteindelijk nam hij haar zelfs mee naar zijn huis (ze wonen achter het huis waar wij verblijven, met daar tussen een enorme tuin). Hier kennisgemaakt met zijn ouders en drie zussen.
Eva en Jack vonden het erg leuk om samen te spelen en dus zullen ze wel vaker samen gaan spelen!

Vanmorgen zijn we weer naar het early learning center gegaan, dit keer was het in een dorpje net buiten Stratford. Na wat vrij spelen was het tijd om cake te maken met zijn allen. Daarna nog wat leuke liedjes gezongen en daarna lekker van de cake gegeten.
Vanmiddag nog wat gewinkeld en toen we terug kwamen lag de krant er. Eva staat echt in de krant! Helaas hebben we geen scanner, dus jullie moeten ons zo maar geloven!

Het is geweldig om te zien hoe de meiden de taal aan het oppikken zijn. We horen Engelstalige liedjes door het huis, veel wordt door hen in het Engels gezegd en ze vragen ook vaak hoe je iets moet zeggen in het Engels. We hebben het hier in huis bijv. niet meer over aardbeien, maar over strawberries.
Voor Julia lijkt de taalbarriere een minder 'groot' probleem te zijn dan voor Eva. Eva vindt het best spannend om iets in het Engels te zeggen in het openbaar en kijkt ook wat afwachtend bij de activiteiten die gedaan worden in het early learning center. Julia doet overal vrolijk aan mee, mits we maar in de buurt zijn.
We vermoeden dat Eva alles in zich aan het opnemen is en over een klein poosje echt los gaat en dan goed Engels begint te spreken. We wachten het af!

Net ging onze deurbel en de buurvrouw staat voor de deur. Zij is een dominee in het dorp hier vlakbij. Ze hadden een avond in de kerk gehad en er waren nog veel zelfgemaakte toetjes over en die kwam ze even brengen. Ze zien er verrukkelijk uit, dus we gaan ze nu proeven! Nog even en we hebben nieuwe kleren nodig, want oef wat zijn hier veel lekkere dingen te krijgen!