zondag 31 mei 2009

De afgelopen week...

hebben we het heel rustig aangedaan.
Allereerst via internet alle geboorte-aktes, trouwakte geregeld voor onze aanvraag, zodat die thuis liggen als we weer thuis komen.

Het was deze week heel wisselend met betrekking tot het weer. Het heeft ontzettend hard geregend en gestormt. Wel weer bijzonder om te zien hoe zo'n storm op je afkomt. Je ziet de wolken op je af komen, het donker worden, en even later is daar de enorme wind en de harde regen. Drie minuten later is het weer voorbij geraasd.
De temperatuur was wel erg aangenaam steeds.
Woensdag zijn we naar London gereden om te winkelen in een groot overdekt winkelcentrum. Bert wilde graag naar London om een briefje bij het consulaat te halen zodat hij zijn rijbewijs hier kan gaan halen. Helaas is dat niet gelukt omdat de consul van mening is dat we dan een verblijfsvergunning moeten hebben.
Het winkelcentrum was echt prima. Veel leuke winkels incl. mijn favoriete winkel (een soort body shop). Ik heb daar heerlijk inkopen lopen doen en de meiden maar lopen snuffelen aan alle potjes en flesjes.

Donderdagochtend hebben we de Montessori school bezocht. We waren erg enthousiast over deze school en het lijkt ons ontzettend leuke school voor Eva. Toen we echter in de auto zaten en ik even in het informatie-boekje keek werden we iets minder enthousiast. Per schooljaar kost deze school 10.000 dollar per kind kost. Gelukkig krijg je voor je tweede kind 10% korting... Helaas dus, het was een leuke school, maar niet zo leuk!
Verder hebben we gewinkeld in het winkelcentrum in Stratford, want we hadden gehoord dat Peter en Elfie een dochter hebben gekregen en dus moest er een kadootje gekocht worden! Eenmaal daar verder gewinkeld en daarna snel naar het zwembad voor Eva's zwemles.
We staan iedere keer weer versteld van het niveau. Kinderen van een jaar of acht leren nog steeds niet fatsoenlijk zwemmen maar meer zichzelf wat redden in het water. Ze zwemmen als een hondje. Kinderen van een jaar of tien leren iets beter zwemmen, maar zeker niet te vergelijken met het niveau van de zwemlessen in Nederland.
Eva heeft nu ook niet echt zwemles, want dat begint pas als ze zes zijn. Ze leert nu vooral drijven en watervrij te zijn. Best leuk, maar vooral voor Eva's taalkennis.
Ze leert er aardig wat Engels. Na het zwemmen zijn we uit eten gegaan bij de Pizza Hut. Heerlijk pizza gegeten en de meiden hadden geluk. Er waren mensen in het restaurant met een baby en ze vroegen of de meiden de fles wilden geven. Geweldig vonden ze dat natuurlijk!

Vrijdag zijn we naar het park geweest waar we met Erin en haar twee kinderen hadden afgesproken. Erin hebben we leren kennen in het early learning center en het klikt erg leuk. We hebben de hele ochtend gezellig gekletst en de meiden gezellig gespeeld.

Zaterdag was er in Shakespeare een garage sale in het hele dorp. Er leuk om mee te maken. Wij liepen door het dorp heen, maar dat is de niet- Canadese manier. Zij stappen nl. in de auto, rijden naar een huis, stappen even uit, kijken of er wat leuks te halen valt en stappen weer in de auto en rijden door naar het volgende huis waar iets te koop is.
Wij zijn leuk geslaagd, allemaal kinderboeken voor 1 dollar totaal. Ik geloof dat we Wes maar moeten vragen om een extra koffer mee te nemen naar Nederland voor onze zooi!
Daarna naar Julia's zwemles en vanmiddag kwamen Ericka en Craig op bezoek.
Dit was ontzettend gezellig, het was een jaar geleden dat we ze hadden gezien maar zo voelde het absoluut niet. De tijd vloog voorbij en na het avondeten zijn ze vertrokken naar het centrum om daar een toneelstuk te zien.

Komende week hebben we een 'drukke'week voor de boeg. Morgenmiddag gaan we op bezoek bij een stel die we vorig jaar in het park hebben ontmoet.
Maandag gaan we bij een andere school kijken en moeten we onze spullen inpakken. Er komen andere mensen voor een aantal dagen in ons appartement. Wij gaan dinsdag naar Niagara Falls en blijven daar tot woensdag. Woensdag gaan we ws. naar Marine Land (een soort Dolfinarium maar dan enorm groot) en blijven we slapen bij Jessie en haar man. Donderdag gaan we naar Mildmay waar we logeren bij Janice.
Dat weekend is er in Mildmay een grote Rotary conferentie en ik ga daar zaterdag een speech geven (slik..). Verder moet ik de uitwisselingsstudenten (zo'n 30) een beetje in de gaten houden tijdens hun pizza-diner. Ik ben benieuwd, speechen voor voornamelijk wat oudere mannen is niet iets wat ik dagelijks doe ;) .

Deze week hebben we ook gezellig kunnen kletsen via skype met Bert zijn moeder. Een groot succes volgens mij voor beide kanten!