donderdag 21 mei 2009

Victoria-day

Afgelopen maandag was het Victoria-day in Canada en dat betekend een vrije dag voor de meeste Canadezen en in verschillende steden festiviteiten.
Wij zijn naar Woodstock gereden, zo'n 40 minuten van Stratford. Hier hebben we naar een parade gekeken met vooral veel muziek en vreemde autootjes, versierde wagens ed. Het was heerlijk weer, al was de wind wat koud af en toe.

Een kleine impressie:

De parade start natuurlijk met twee politie-auto's

Gevolgd door de vlaggen van de provinciën van Canada.
Daarna volgden de versierde wagens, veel vrolijke muziek en gezelligheid!

Na de optocht zijn we naar een park gegaan in Woodstock.
Hier was een hele leuke speeltuin, een kleine kermis en er was een baseball-wedstrijd. De meiden hebben heerlijk gespeeld en daarna hebben ze kennis gemaakt met één van de belangrijkste sporten in Canada.
Ze vonden het redelijk saai geloof ik en ik kan ze geen ongelijk geven. Zo veel is er niet aan.
Visualiseer wat mannen (veel daarvan hebben een buikje) die een bal proberen te slaan zodat ze kunnen proberen om op een klein kussentje terecht te komen voordat de bal er is. Slaan ze een paar keer mis, of zijn ze niet snel genoeg bij het honk, dan kunnen ze hun hokje weer in en mogen ze wachten totdat ze weer een keer aan de beurt komen. Om naar te kijken is het wel ontspannend. Je hoeft er niet echt je hoofd voor te gebruiken.
Wat confronterend was dat er in de parade en later ook in het park er een familie mee liep waarvan hun dochtertje van 8 vermist werd. Confronterend om zo'n tragedie van dichtbij mee te maken. Vanavond hoorden we op het nieuws dat het meisje vermoord is en dat er twee mensen zijn opgepakt, het meisje is nog niet gevonden ....