zondag 7 november 2010

De eerste dag van ons ' nieuwe' leven

en die begon niet echt fijn.

Nadat Julia al wakker was om 4 uur en onze lichamen ook duidelijk nog in de Nederlandse tijdzone zaten, werd Eva om 8.00 wakker en die was ziek. Ze was witter dan wit en toen ze wat at kwam alles er meteen uit. Ze was zo zielig. Ze wilde alleen maar slapen en kon niets anders dan overgeven.
Helaas voor haar moesten we om 10.00 bij de lawyer zitten om te tekenen voor ons huis. Het arme meiske moest mee, gelukkig was het om de hoe. Daar bleef ze gezellig tijdens het tekenen spugen (gelukkig wel in de zakjes die we mee hadden genomen) en viel ze uiteindelijk in slaap op de grond. De makelaar die we vorig jaar hadden leren kennen en waar we toen ook gezellig gegeten hebben, kwam ook even kijken en bood ons een lift aan naar ons nieuwe huis.

Een huis kopen in Canada gaat behoorlijk anders dan in Nederland. Wij dachten dat we de sleutel dan wel meteen zouden krijgen, maar dat was niet het geval. Zij moest met onze getekende papieren en de cheque waar het geld op stond naar de lawyer van de verkopers (en dat mag absoluut niet dezelfde zijn) en die moet dan alles checken en als alles gecheckt is dan pas krijgen we de sleutel.
Afgesproken met John (de makelaar) dat hij de sleutel zou ophalen en ons dan zou ophalen bij het appartement.
Tegen de middag kwam hij en heeft hij Bert meegenomen met al onze spullen. Heel bizar vond ik dat. We hadden een huis gekocht en Bert liep er op dat moment doorheen terwijl ik in het appartement met een ziek meisje en een moe meisje zat te wachten. Best spannend was dat!

Na een tijd kwam Bert terug, hij had meteen een huurauto geregeld en dus hadden we nu ons eigen vervoer. Snel de auto ingesprongen en naar ons huis gereden.

En ja wat zullen we zeggen over het huis...


De locatie is echt super. We hebben uitzicht over een gedeelte van het park vanuit de slaapkamers en de woonkamer. Erg mooi! De eekhoorntjes lopen in de tuin en we hebben zelfs een konijntje gezien. Het huis zelf heeft veel mogelijkheden. Het is van binnen oud en dat hadden we verwacht. De slaapkamers (3) zijn op zich prima. Beetje verf en dan zijn ze eerst echt prima. De badkamer viel ons mee. Hij is erg groen en ook wel oud, maar alles werkt prima.
De keuken is echt af, hij is te laag en niet praktisch. De woonkamer is heerlijk licht en heeft dus een super uitzicht. Er staat een enorme open haard.
De achteruin is groot en staat vol met grote bomen. De meiden zagen meteen dat de beie buren een zwembad in de tuin hebben, dus hun conclusie was dat dan onze tuin ook groot genoeg was.
De basement (kelder) was nogal donker. Er lag oranje vloerbeddeking in (ja je leest het goed... er lag) en hele donkere lambrisering. Verder gaf het een wat hokkerig gevoel en dus zijn we begonnen met slopen.

Het huis voelt goed, het heeft veel werk nodig, maar dat kunnen we!


Ook hier wederom een warm welkom. Er lagen boodschappen voor ons klaar, de koelkast was zelfs wat gevuld. Er stonden bloemen en er was gezorgd voor wat borden, bekers, een een bed voor de meiden. Heel erg bijzonder!