maandag 22 november 2010

Sportief bezig...

Ok, ok, om eerlijk te zijn Bert en ik nog niet zo, maar voor de kinderen is het begin gemaakt.

Donderdag zijn we bij de schaatsclub gaan kijken. Het is een programma waar kinderen leren schaatsen, zowel voor ijshockey als voor kunstschaatsen. Eva's vriendinnetje zit daar op en Eva wilde graag een keer kijken. Ze was erg enthousiast, dus volgende keer doet ze zelf mee. Julia was iets minder enthousiast, die wil op voetbal.

Zondagochtend is Bert met haar bij het voetbal gaan kijken en ook nu wist ze niet zeker of ze dat wilde, ze gaat een keer mee doen en ze wil ook nog ergens anders kijken, maar wat ze dan wil doen weet ze nog niet...

Zondagmiddag heeft Eva voorgezwommen bij het zwembad hier een half uurtje vandaan. Ze mag beginnen in niveau 4, te makkelijk m.b.t. schoolslag, rugslag, duiken ed., maar wel goed voor verdere verbetering van de rugcrawl en borstcrawl (dat zijn hier de basisslagen). De niveau's hoger zijn ook voor oudere kinderen en dus zou het leeftijdsverschil te groot worden. Ze gaat nu op zaterdag tussen de middag zwemmen. Dat is dezelfde tijd als Emma, al zit die op een lager niveau. Maar erg handig, want dat kunnen we carpoolen en hoeven we niet elke week naar het zwembad te rijden!

Daarna zijn we met zijn viertjes gaan schaatsen. Vrijdag hadden we schaatsen gekocht, want op gewone schaatsen mag je over het algemeen niet de baan op hier. Dus hebben de dames nu kunstschaatsen en Bert ijhockeyschaatsen.
Tjonge zeg wat zitten die schaatsen lekker vergeleken bij noren. Voor het eerst geen pijnlijke of koude voeten! En ook Eva vond het schaatsen op kunstschaatsen veel makkelijker dan op haar gewone schaatsen. Julia glibberde nog alle kanten op, maar staat ook steviger op deze schaatsen dan op haar easy-gliders.
De meiden hadden enorme lol en Eva heeft nu helemaal zin in de schaatslessen!

Ik heb een filmpje gemaakt nadat we vijf minuten op het ijs stonden. Dit is voor beide meisjes de eerste keer dat ze op dit soort schaatsen staan. Julia kon aan het einde best leuk meekrabbelen aan één hand. Eva schaatste de hele baan over, maar vond het vooral leuk om rondjes te maken.

Geniet even mee met onze zondagactiviteit: