zondag 28 november 2010

De eerste schaatsles

Eva had donderdagavond haar eerste schaatsles. Ze vond het geweldig! Na een tijdje probeerde ze achteruit te schaatsen, maakte ze kleine sprongetjes en deed ze heel erg leuk mee met alle oefeningen. Het was erg leuk om naar te kijken.

Er zijn echt al kinderen die de mooiste pirouettes maken.
De kinderen beginnen hier vaak al erg jong met schaatsen, vandaag waren we bij de zwemles en in hetzelfde gebouw zijn ook een paar ijsbanen. Waren er hele kleine kinderen aan het schaatsen en nog goed ook. Er was zelfs een hummel bij die denken wij pas een jaar of twee was. En schaatsen joh, echt bizar, maar vooral erg leuk en schattig :)

Vandaag was dus ook Eva's eerste zwemles en zoals we al vreesden was het niveau laag vergeleken bij Eva's niveau. Maar goed Eva vond het erg leuk. De zwemjuf kon Nederlands praten en dus vertaalde ze indien nodig sommige dingen nog even in het Nederlands en in haar groepje zaten twee Nederlandse kindjes! Dat gezin is vier jaar geleden verhuisd naar Canada en hebben een boerderij (en vijf kinderen, nummer zes in onderweg) ongeveer zo'n 20 minuten vanaf Stratford. We hebben afgesproken binnenkort wat af te spreken, zodat de kinderen eens even lekker in het Nederlands kunnen spelen!
M.b.t. het zwemmen moeten we even kijken wat we gaan doen. Niveau's hoger zijn eigenlijk geen optie omdat dan de kinderen veel ouder zijn. Volgens de zwemjuf zou de zwemclub wel een optie zijn dus die heb ik nu een email gestuurd en voorlopig blijft Eva gewoon lekker aanklooien in dit groepje. Zolang ze het leuk vindt, vinden wij het best!