zondag 7 november 2010

In Canada en meteen

trick en treaten!!

Na een redelijke vlucht (we hadden de stoelen voor de nooduitgang en konden daardoor alleen maar erg rechtop zitten en een spuugende Eva het laatste half uur) kwamen we aan in Toronto.
We konden gelukkig meteen doorlopen bij de douane, we hoefden niet meer naar de immigratie. Op nar de koffers, autostoelen en Tommie.
We moesten Tommie laten controleren en het leek net alsof we in een aflevering van ' boarder security' zaten. We moesten in een ruimte wachten en in deze ruimte werden koffers gecontroleerd van mensen. We zagen huilende mensen die blijkbaar iets in hun koffer hadden zitten wat aangegeven had moeten worden en vooral veel mensen met enorme koffers en dan wel een stuk of 10 koffers.
Ik wil niet weten wat die mensen aan overbagage hebben moeten betalen. Gelukkig stonden we voor die mensen in de rij, want als we hadden moeten wachten totdat die koffers allemaal waren onderzocht...
Onze koffers mochten dicht blijven en ook Tommie mocht in zijn kooi blijven zitten. Ze keek even naar hem en bekeek de papieren, voerde Tommie in de computer in en na het betalen van ruim 30 dollar mochten we verder!

In de aankomsthal kwam net onze lift aanlopen en nadat we Tommie's kooi verschoond hadden in de wc (oef wat stonk die zeg...) konden we door naar haar pick-up truck. Een inmens grote auto, die ook niet in de gewone parkeergarage paste en dus moesten we eerst met een soort treintje naar een andere garage.
De meiden vielen al snel in een diepe slaap en tegen 19.00 kwamen we aan in Stratford. Eerst even langs 'ons' huis gereden en daarna door naar Steve en Alida. De vrienden waar we halloween mee zouden vieren.
Ze hadden een feest gehad, maar daar waren we te laat voor, maar trick or treating was net begonnen.
De meisjes werden uit de warme auto gehaald, werden meteen goed wakker in de kou en kregen verkleedkleren aangetrokken. Toen de kleren aangetrokken waren zijn we meteen naar buiten gegaan en zijn we langs de deuren gelopen met nog wat vrienden van Steve en Alida.
De meiden keken eerst wat van een afstandje, maar toen ze door hadden wat de bedoeling was deden ze leuk mee. Ze vonen het erg grappig dat er ook allemaal volwassen mensen verkleed de deuren open deden en ze vonden dat de huizen erg mooi versierd waren.




Het was een heel leuk begin van ons leven in Canada!

Na het snoep ophalen hebben we nog even een pizza gegeten en daarna werden we naar het appartement gebracht en hebben Steve en Bert Tommie weggebracht naar de kennel. Het appartement was echt prima.
Daar zijn de meiden snel in slaap gevallen en wij volgden snel.
Om 4 uur kwam Julia vrolijk onze slaapkamer binnen, met de vraag of het al tijd was om op te staan. We waren alledrie erg wakker en nadat Julia een half uur had liggen draaien in ons bed hebben we haar maar met wat speelgoed in de woonkamer gezet, waar ze uiteindelijk toch op de bank nog even in slaap viel.

Zo eindigde een hele lange, emotionele en uiteindelijk toch erg vrolijke dag! Een nieuw begin... ik ben benieuwd wat het ons zal brengen!