zondag 28 november 2010

Winkelen...

We zijn deze week op zoek gegaan naar een nieuwe wasmachine en droger en dat was wel weer en belevenis. Waar je in Nederland weet welke winkel je beter kan ontwijken, weten we dat hier niet. En dus gingen wij naar een winkel met een hele goede aanbieding. Ik was er al snel klaar mee want we hadden meteen een verkoper op onze nek en hij bleef maar fabulous zeggen. Het was een fabulous, fabulous price, een fabulous product, het was fabulous voor de bedbugs (like I care...) en zo'n fabulous price had hij echt nog nooit gezien... Ik had het al met hem gehad, maar toen we zeiden dat we er nog wel even over na zouden denken (1500 dollar besteed ik liever goed doordacht) vielen zijn ogen bijna uit zijn hoofd en zei hij de legendarische woorden: "oh really, you have to think about it? Really?" Uh duh, dat zeggen we toch...
Toen wou Bert nog bij de tv's kijken (we zijn al een maand tv-loos en missen het eigenlijk nog helemaal niet, maar ooit moeten we toch zo'n ding weer hebben) en die vent bleef maar in onze buurt. Toen Bert ook nog een vraag ging stellen had ik het helemaal niet meer, het was eigenlijk wel komisch. Ik denk dat hij weinig andere woorden in zijn woordenboek had staan dan fabulous... de arme jongen wordt vast betaald op basis van verkochte producten, maar op zijn manier gaat hem dat vast niet lukken (of Canadezen moeten wel gevoelig zijn voor deze fabuleuze verkooppraatjes).
En dus gingen we naar de concurrent in het gebouw ernaast en hebben we gevraagd of ze het zelfde konden leveren en voor welke prijs en toen we vertelden dat we niet zo onder de indruk waren van de verkooptactieken bij de buren moest hij erg lachen. Dit was een aardige verkoper die het voor ons ging uitzoeken en even later met de mededeling kwam dat hij het voor dezelfde prijs kon leveren. Mooi!

Weer een ervaring rijker!