zondag 28 november 2010

Nederlandse tradities in Canada

Dinsdagavond zijn Eva, Julia en ik meegeweest naar de Sparks, dat is een afdeling van de meisjesscouting hier in Stratford. De moeder van Emma is daar leidster en wilde wel wat meer over Sinterklaas weten.

Die avond hebben we allemaal leuke dingen gedaan die in het teken stonden van Sinterklaas. Ik heb eerst uitleg gegeven aan de hand van een boek wat we precies vieren en hoe we dat vieren. Dat vonden de meisjes erg interessant!
Daarna zijn we pepernoten gaan maken en ook dat was een succes! Gelukkig smaakten ze ook nog redelijk, we hebben hier geen speculaaskruiden dus moesten we maar hopen dat de recepten die we online hadden gevonden een beetje smaakvol waren. Ze smaakten niet naar pepernoten maar ze waren wel lekker :)
Na het pepernoten bakken mochten de kinderen een parcours door de ruimte doen. Over een touw lopen (lopen over de daken) onder een kruk door kruipen en kadootjes door de schoorsteen gooien. Ten slotte nog een Sinterklaas gezicht geknutseld en toen was het tijd voor nog wat liedjes om de avond af te sluiten.


Een hele leuke avond en als het niet op een dinsdagavond tot 20.00 zou zijn dan mocht Eva er meteen op, maar aangezien het schaatsen ook al tot 20.00 duurt vinden we één late avond door de weeks eerst wel genoeg.

Ik vraag me trouwens wel af of alle ouders wel niet gedacht zouden hebben van de knutsels. Ws. dachten ze dat het wel een hele vreemde (mislukte? )versie van de kerstman was, gelukkig weten wij beter ;)